Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Παραδίδεται στους εισαγγελείς το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παραδίδεται στους εισαγγελείς το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την Novartis

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για να ολοκληρωθεί η διερεύνηση του πρώτου σκέλους της υπόθεσης Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα οι ελεγκτές Δημόσιας διοίκησης που εποπτεύονται από την κ. Μαρία Παπασπύρου αφού παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς και στον εποπτεύοντα αυτών, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, θα τους παραδώσουν το πόρισμα τους που εστιάζει στον τρόπο τιμολόγησης συγκεκριμένων φαρμάκων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η έρευνα των ελεγκτών αφορά τη διερεύνηση μόνο ενός ποσοστού 5% των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί για την υπόθεση ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλα πορίσματα που θα περιλαμβάνουν διαφορετικά σκευάσματα.

Εκτός προστασίας ο Νίκος Μανιαδάκης

Οι εισαγγελείς αφού μελετήσουν το εν λόγω πόρισμα συνδυάζοντάς το και με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ίδιοι έως τώρα, θα αποφασίσουν αν και σε ποιους θα ασκηθούν ποινικές διώξεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι για κάποιους από τους εμπλεκόμενους- μεταξύ αυτών και πολιτικά πρόσωπα- τα στοιχεία είναι «υπεραρκετά» ώστε να διωχθούν.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής κατηγορούμενοι στην υπόθεση έχουν καταστεί το πρώην μεγαλοστέλεχος της Novartis ΕΛΛΑΣ Κωνσταντίνος Φρουζής και ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης στους οποίους αποδίδεται το αδίκημα της δωροδοκίας.

Ο τελευταίος μάλιστα δεν βρίσκεται πλέον υπό το καθεστώς του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του αφαιρέθηκε πριν λίγες ημέρες η συγκεκριμένη ιδιότητα με απόφαση του εποπτεύοντος των εισαγγελέων διαφθοράς, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου. Επιπλέον η Εισαγγελία Πρωτοδικών που έχει τη σχετική αρμοδιότητα τον βγάζει και από το καθεστώς προστασίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ