Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Εισαγγελέας για τα ναζιστικά σύμβολα στις εξέδρες του Ελλάδα – Εσθονία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελέας για τα ναζιστικά σύμβολα στις εξέδρες του Ελλάδα – Εσθονία

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας μετά την ανάρτηση του ναζιστικού συμβόλου «μαύρος ήλιος»,  στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, στο ματς της Ελλάδας με την Εσθονία.

Την εντολή έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια σχετικής έρευνας τόσο για την ανάρτηση του ναζιστικού συμβόλου όσο και για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας που προηγήθηκε.

Την προκαταρκτική θα διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας, ενώ στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.

Σημειώνεται πως για όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ υπέβαλε αναφορά ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου αλλά και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Μάλιστα, στον φάκελο που απέστειλε, στον οποίο περιλαμβάνονταν τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού από τις νεοναζιστικές εικόνες ντροπής στο γήπεδο, ζητώντας τους να πράξουν τα «δέοντα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ