Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

«Σαφάρι» κατά ιδιοκτητών ακινήτων που “ξεχνάνε” να δηλώσουν τις Airbnb δραστηριότητες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Σαφάρι» κατά ιδιοκτητών ακινήτων που “ξεχνάνε” να δηλώσουν τις Airbnb δραστηριότητες

«Σαφάρι» ελέγχων για τον εντοπισμό ιδιοκτητών που αποκτούν εισόδημα από τη μίσθωση των ακινήτων τους μεσω  Airbnb, και δεν το εχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Οικονομικών, σχεδιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ήδη οι πρώτοι έλεγχοι δρομολογούνται για τις αρχές Δεκεμβρίου, και οι υπόχρεοι που εντοπιστούν να μην έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα που φθάνουν ακόμα και τα 5.000 ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι η σχετική προθεσμία για να δηλωθούν τα ακίνητα λήγει στις 30 Νοεμβρίου, τα μηνύματα που λαμβάνει ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν είναι ενθαρρυντικά και για το λόγο αυτό προετοιμάζεται για άμεση «δράση».

Είναι αξιοσημείωτο ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προκύπτει ότι έχουν δηλωθεί μόλις 11.000 ακίνητα τη στιγμή που μόνο στην e-πλατφόρμα της Airbnb είναι δηλωμένα περισσότερα από 40.000 ακίνητα.

Θα πρέπει βέβαια να αναφερθεί ότι με βάση το ισχύον καθεστώς για τις μισθώσεις που έχουν συναφθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018 μέχρι και τις 30 Αυγούστου 2018 θα πρέπει να υποβληθούν οι σχετικές Δηλώσεις συγκεντρωτικά και ανά ακίνητο, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ