Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στον εισαγγελέα το κύκλωμα των ΧΡΥΣΟ…δάκτυλων! Σφοδρή αντίδραση του συνηγόρου στις δηλώσεις Τσίπρα στη Βουλή (ηχητικό)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στον εισαγγελέα το κύκλωμα των ΧΡΥΣΟ…δάκτυλων! Σφοδρή αντίδραση του συνηγόρου στις δηλώσεις Τσίπρα στη Βουλή (ηχητικό)

Αντιμέτωποι με σωρεία βαρύτατων κατηγοριών είναι οι συλληφθέντες ως μέλη των δύο μεγάλων κυκλωμάτων λαθρεμπορίας χρυσού μεταξύ των οποίων και γνωστός από τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση ενεχυροδανειστής Δημ. Ριχάρδος. Οι τζίροι από τη δράση των δύο κυκλωμάτων εκτιμάται ότι είναι «ιλιγγιώδεις» ενώ μόνο η αξία των κατασχεθέντων ποσοτήτων χρυσού φτάνουν περίπου τα 2 εκ. ευρώ.

Περισσότερα, από 60 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και τα οποία θα κληθούν να απολογηθούν στον ανακριτή κατηγορούνται κατά περίπτωση για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της λαθρεμπορίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της τοκογλυφίας. Επιπλέον, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους για παράβαση του νόμου ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία μετά χρήσεως, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση των δύο εγκληματικών ομάδων άρχισε πριν από περίπου δύο χρόνια όταν συνελήφθησαν τα μέλη της αποκαλούμενης σπείρας των Ρομά που είχαν διαρρήξει δεκάδες σπίτια στην Αττική.

Η στενή «συνεργασία» που αναπτύχθηκε μεταξύ των μελών των κυκλωμάτων με σκοπό τη διάθεση των κλοπιμαίων, οδήγησε του αστυνομικούς στα ίχνη λαθρεμπόρων χρυσού οι οποίοι φέρονται ότι έλιωναν τα κοσμήματα για να μετατρέψουν σε ράβδους χρυσού και να πάρουν το δρόμο για το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι είχαν διαφορετικό ρόλο, ο καθένας και δρούσαν τουλάχιστον τα δυο τελευταία χρόνια, κάνοντας λαθρεμπόριο χρυσού, με την κάλυψη νομιμοφανών επιχειρήσεων που τους έδιναν τη δυνατότητα να διακινούν σε ημερήσια βάση, μεγάλα χρηματικά ποσά που ξεπερνούσαν τις (400.000) ευρώ.

Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων στις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες, εμφανίζονται μάλιστα να χρησιμοποιούσαν ακόμη και κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις για να περιγράφουν τη δράση τους χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Αντιδράσεις για τη δήλωση Τσίπρα

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Πέτρου Πανταζή (συνηγόρου του κ. Ριχάρδου) σχετικά με την αναφορά Τσίπρα στο όνομα του πελάτη του, πριν ακόμα ο ενεχειροδανειστής βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο πρωθυπουργός, συνεχάρη, κατά την ομιλία του στη Βουλή, την αστυνομία για την εξάρθρωση του κυκλώματος με τους “εγκληματίες με τα λευκά κολάρα”.

Ειδικά είπε:

“Αναφέρομαι στο δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος που είχε ξεζουμίσει τα προηγούμενα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες που είδαν τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται και να είναι σε απελπισία και προσπάθησαν να βρουν δυνατότητα ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας”.

Ακούστε τη δήλωση του δικηγόρου κ. Πανταζή:

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ