Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στουρνάρας: Με κατέγραφε ο Πολάκης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στουρνάρας: Με κατέγραφε ο Πολάκης

Τετ-α-τετ με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη, βρέθηκε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την συνομιλία του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. Η συνομιλία αφορούσε το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο κ. Πολάκης από την ATTICA BANK.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας, κατέθετε επί δύο και πλέον ώρες ενώπιον του εισαγγελέα Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο αναπληρωτης υπουργός Υγείας κατέγραψε τη συνομιλία τους, από τα εξής, όπως φέρεται να είπε, αντικειμενικά περιστατικά. «Να ξέρεις σε καταγράφω», φέρεται να είπε ο Παύλος Πολάκης στον Γιάννη Στουρνάρα, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε.

Ενώ, επίσης, ο κ. Πολάκης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, είπε ότι αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ακόμη, ότι ο κ. Πολάκης δεν θα μπορούσε από μνήμης να μεταφέρει τη συνομιλία με τέτοια πιστότητα. Επίσης, ο Παύλος Πολάκης, ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή, μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πράξη.

Την ίδια στιγμή, τόνισε, ότι αν δεν ήθελε να τον καταγράψει, θα μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής κι όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.

Ο κ. Στουρνάρας, ενώπιον του εισαγγελέα, σημείωσε ότι η καταγραφή της συνομιλίας δεν έγινε με δική του συναίνεση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα μελετήσει τα στοιχεία προκειμένου να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές του, αν δηλαδή και σε ποιο στάδιο θα αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή ή όχι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ