Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στο «μικροσκόπιο» και δικαστικοί λειτουργοί για το «φέσι» της ELFE στη ΔΕΠΑ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο «μικροσκόπιο» και δικαστικοί λειτουργοί για το «φέσι» της ELFE στη ΔΕΠΑ

Πειθαρχική έρευνα  για τυχόν ευθύνες δικαστών που χειρίστηκαν την υπόθεση των χρεών της ELFE, της λιπασματοβιομηχανίας συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, απέναντι στη ΔΕΠΑ, ξεκίνησε μετά την διάσταση που έχει πάρει η υπόθεση τις τελευταίες ημέρες.

Οι καταγγελίες βέβαια της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου έχουν γίνει εδώ κι αρκετό καιρό. Προφανώς, για να ξεκινήσει η έρευνα τώρα, έπρεπε να  πρώτα να «βουίξει ο τόπος».

Πώς έχει η εν λόγω πτυχή της υπόθεσης;

Όταν η κατάσταση των χρεών της ELFE έφτασε στο απροχώρητο, οι μέτοχοι της ΔΕΠΑ ζήτησαν με έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους το καλοκαίρι του 2017 από την εταιρεία να προχωρήσει  σε διακοπή της τροφοδοσίας.

Η λιπασματοβιομηχανία  προσέφυγε τότε στα δικαστήρια της Καβάλας ζητώντας να μην διακοπεί η παροχή αερίου επικαλούμενη συμφωνίες που είχε κάνει με τον τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο Θεόδωρο Κιτσάκο. Το Πρωτοδικείο Καβάλας έκανε δεκτό το αίτημα της ELFE αλλά στη συνέχεια αποφάσισε ότι είναι αναρμόδιο να κρίνει τη διαφορά.

Έτσι παρέπεμψε την υπόθεση στο Πρωτοδικείο της Αθήνας. Η συνδεδεμένη με τον Λαυρεντιάδη εταιρεία προσέφυγε τότε  εκ νέου ζητώντας να ισχύσει η συμφωνία Κιτσάκου αλλά οι Δικαστές του πρωτοδικείου Αθηνών απέρριψαν τα αιτήματά της.

Τελικά ο τέταρτος κατά σειρά δικαστής ,ανατρέποντας τις προηγούμενες αποφάσεις των τριών συναδέλφων του, επανέφερε τη διάταξη του πρωτοδικείου Καβάλας, το οποίο ωστόσο είχε δηλώσει αναρμόδιο…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ