Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στο μικροσκόπιο 2.127 συσκευές POS – Πρόστιμα πάνω από 200.000 ευρώ!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο μικροσκόπιο 2.127 συσκευές POS – Πρόστιμα πάνω από 200.000 ευρώ!

Πρόστιμα συνολικού ύψους 208.500 ευρώ σε επιχειρήσεις για τη μη χρήση του συστήματος POS, αλλά και για διάθεση χύμα λαδιού επέβαλαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Κλιμάκια ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διενέργησαν περισσότερους από 2.127 ελέγχους ανά την επικράτεια έως τις 20 Σεπτεμβρίου, εντοπίζοντας πλήθος επιχειρήσεων που δεν έχουν εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία το τερματικό υποδοχής πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 208.500 ευρώ σε επιχειρήσεις που αφορούν τους εξής κλάδους: εμπορικές επιχειρήσεις (1.025), εστίαση-αναψυχή (631), επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως συνεργεία, κομμωτήρια, σχολές οδηγών, γυμναστήρια κ.λπ. (249), αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία (144) και παντοπωλεία (78). Στο πλαίσιο των παραπάνω ελέγχων διαπιστώθηκαν και 38 παραβάσεις σχετικά με τη διάθεση επιτραπέζιου τυποποιημένου ελαιολάδου σε καταστήματα μαζικής εστίασης.

Το ύψος των σχετικών προστίμων που επιβλήθηκαν ανήλθε στο ποσό των 19.000 ευρώ. Πέρα από αυτό, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνει ότι οι υπεύθυνοι των καταστημάτων μαζικής εστίασης οφείλουν ήδη από τη δημοσίευση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης 91354/17 του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, και σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 70, να εξασφαλίζουν τη πληροφόρηση ατόμων με αναπηρία επί του τηρούμενου τιμοκαταλόγου.

Επί παραδείγματι, θα πρέπει να υφίσταται στον χώρο του καταστήματος τιμοκατάλογος στη γλώσσα Braille για άτομα με σημαντικά προβλήματα όρασης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» η Γενική Γραμματεία έχει δώσει εντολές για τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρείται η νομοθεσία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ