Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Καταδίκη του Κ. Βαξεβάνη μετά από μήνυση του Αντ. Σαμαρά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδίκη του Κ. Βαξεβάνη μετά από μήνυση του Αντ. Σαμαρά

Σε φυλάκιση 5 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο εκδότης της εφημερίδας  Documento K.Βαξεβάνης μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει σε βάρος του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις αρχες του 2018.

Ο δημοσιογράφος είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφία τύπου meme, που του είχε στείλει αναγνώστης μετά την κυκλοφορία του Documento, το οποίο ανέφερε πως στο σκάνδαλο της Novartis υπάρχουν τρεις νεκροί.. Η επίμαχη φωτογραφία εμφάνιζε τον Αντ. Σαμαρά να λέει: «Όποιος ανοίγει το στοματάκι του θα έχει την τύχη του Μαυρίκου. Το αισθάνομαι».

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε εξύβριση, κρίνοντας πως η φωτογραφία αναφερόταν σε μη πραγματικό γεγονός. Ο εισαγγελέας επισήμανε πως υπήρχε σκοπός εξυβρίσεως.

Την είδηση δημοσιοποίηση με ανάρτησή του στο τουίτερ ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι «Πριν λίγο ο @KostasVaxevanis καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλακή για εξύβριση κατά του πρώην Πρωθυπουργού @samaras_antonis να ξέρετε ότι ποτέ δεν θα ξεχάσουμε όσα έκαναν όλα αυτά τα χρόνια που νόμιζαν ότι θα κυβερνούν για πάντα…»

Άμεση ήταν η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος έγραψε «ο #Σαμαράς κατάφερε να ποινικοποιήσει το τουιτερ και τα memes καταδικάζοντάς με σε 5 μήνες φυλακή για εξύβριση που αφορούσε αναδημοσίευση meme στο τουιτερ. Ωστόσο το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε ότι τον συκοφάντησα όπως επεδίωκε. Είσαστε οι επόμενοι #Ηρθε #Κλαιν»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ