Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δήμαρχος Πάτρας: «Απρόσκοπτο ξεπούλημα η εκποίηση αρχαιολογικών χώρων»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δήμαρχος Πάτρας: «Απρόσκοπτο ξεπούλημα η εκποίηση αρχαιολογικών χώρων»

Κατά της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας «με οποιοδήποτε μανδύα» στρέφεται ο δήμαρχος Πατρών, Κ. Πελετίδης, ένας εκ των τοπικών αρχόντων που κατέθεσαν την αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να μην ενταχθούν στο Υπερταμείο αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και περιοχές Natura.

Ο δήμαρχος Πάτρας κάνει λόγο για απρόσκοπτο ξεπούλημα, υποστηρίζοντας πως «από την πρώτη μέρα της ανάληψης της ευθύνης ως Δημοτική Αρχή, με μια σειρά δράσεων μαζί με τους φορείς της πόλης μας, διεκδικήσαμε χώρους».

Όπως αναφέρει το pelop.gr, ο Κ. Πελετίδης επισημαίνει ότι με τον πρόσφατο νόμο «Κλεισθένης I» νομοθετήθηκε η τήρηση στο Υπουργείο Εσωτερικών βάσης δεδομένων με τίτλο «Καταγραφή Ακίνητης Περιουσίας Ο.Τ.Α.», όπου καταγράφονται το σύνολο των στοιχείων των ακινήτων των Δήμων και των νομικών τους προσώπων «με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση και αξιοποίηση» τους. Δηλαδή το όσο πιο δυνατό γρηγορότερο και απρόσκοπτο ξεπούλημα».

Υπογραμμίζει δε πως η υποθήκευση της Δημόσιας Περιουσίας για 99 χρόνια και η μεταβίβασή της με μνημονιακό νόμο στην ΕΤΑΔ Α.Ε. (Υπερταμείο) είχε σαν στόχο την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και την ταχύτερη εκποίησή της. «Με διαδικασίες εξπρές μεταβιβάζεται στο Υπερταμείο Δημόσια Περιουσία την ίδια στιγμή που εντείνεται η επίθεση στο λαϊκό βιός με φορολεηλασία και πλειστηριασμούς» σχολιάζει και προσθέτει: «Θα συνεχίσουμε με όλους τους τρόπους και όλα τα πρόσφορα μέσα να παλεύουμε στο πλευρό του πατραϊκού, του ελληνικού λαού για να ανασταλεί η εκτέλεση της απόφασης για μεταβίβαση ακινήτων στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε..

Να παραμείνουν οι αντίστοιχοι χώροι στην χρήση και τη φροντίδα των Υπηρεσιών του δημοσίου (Αρχαιολογία κ.λπ.) και να αποδοθούν στο Δήμο οι διαμορφωμένοι και προβλεπόμενοι από το Σχέδιο Πόλης κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι. Ακίνητα, όπως τμήματα των εγκαταλειμμένων κοίτεων κλπ, να παραχωρηθούν στο Δήμο ώστε να αξιοποιηθούν σύμφωνα με τις επιτρεπόμενες χρήσεις για κοινωφελείς σκοπούς, όπως πολιτική προστασία, πράσινα σημεία, δημοτικά πάρκα κλπ. Να καταργηθεί η ΕΤΑΔ Α.Ε.».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ