Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ο Άρης Θεσσαλονίκης προσέφυγε στο ΣτΕ για διαφορές φόρου και πρόσθετου φόρου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Άρης Θεσσαλονίκης προσέφυγε στο ΣτΕ για διαφορές φόρου και πρόσθετου φόρου

Ο Αθλητικός Σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης κατάφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στρέφεται κατά της διαφοράς του φόρου και του πρόσθετου φόρου που του επιβλήθηκε λόγω ανακρίβειας των φορολογικών του δηλώσεων κατά τα έτη 2008-2009.

Αναλυτικότερα, ο Άρης στρέφεται κατά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Μέσω του ΣτΕ επιδιώκει την ακύρωση της από 8.5.2017 απόφασης του προϊσταμένου της ΑΑΔΕ που απέρριψε την ενδικοφανή προσφυγή κατά της πράξης  διορθωτικού προσδιορισμού του προϊσταμένου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.

Με την πράξη αυτή καταλογίσθηκε σε βάρος του Άρη για το έτος 2008 χρεωστικό υπόλοιπο 384.146 ευρώ και πρόσθετος φόρος λόγω ανακριβούς δήλωσης 460.975 ευρώ και για το έτος 2009 του καταλογίσθηκαν για τις ίδιες αιτίες, τα ποσά των 454.768 ευρώ και των 545.721 ευρώ, αντίστοιχα.

Από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης το 2015 οι καταλογιστηκές πράξεις κρίθηκαν μη νόμιμες και αναπέμφθηκαν στη Δ.Ο.Υ. για να τις επανελέγξει.

Μετά τον έλεγχο εκδόθηκε οριστική πράξη διορθωτικού προσδιορισμού ΦΠΑ και καταλογισμού με τα ίδια αρχικά ποσά.

Στη συνέχεια ο Άρης άσκησε νέα δεύτερη ενδικοφανή προσφυγή η οποία απορρίφθηκε και πάλι. Στην συνέχεια προσέφυγε εκ νέου στο Διοικητικό Εφετείο επικαλούμενος ότι η Δ.Ο.Υ. προέβη σε εσφαλμένο υπολογισμό εκπιπτομένου φόρου.

Παράλληλα, το Διοικητικό Εφετείο με νέα απόφασή του, τον περασμένο Ιανουάριο, έκρινε ότι πρέπει νε μειωθεί ο επιβληθείς πρόσθετος φόρος από τα 460.975 ευρώ στα 304.244 ευρώ και από τα 545.721 ευρώ στα 360.176 ευρώ και επέβαλε παράλληλα, δύο κυρώσεις:

1)    Απώλεια του δικαιώματος να λαμβάνει φορολογική ενημερότητα για 3 μήνες και

2)    Απαγόρευση σύναψης σύμβασης με το Δημόσιο, δημόσιους οργανισμούς και φορείς για 3 χρόνια.

Κατόπιν αυτών, ο Άρης προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας την αναίρεση, ως παράνομης, της εφετειακής απόφασης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ