Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

ΣτΕ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΣτΕ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι

Η διάσκεψη των προέδρων μετά την ακρόαση των 8 σύμβουλων της Επικρατείας που θα καλύψουν τις δύο κενές θέσεις των αντιπροέδρων του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, άναψε το πράσινο φώς για τους συμβούλους Επικρατείας Δημήτριο Σκαλστούνη, Κωνσταντίνο Κουσούλη, Μιχάλη Πικραμένο και Δημήτριο Μακρή.

Αντίθετα, δεν προχωρεί η διαδικασία για τους συμβούλους Επικρατείας Παναγιώτη Ευστρατίου, Ευαγγελία Νίκα, Παναγιώτα Καρλή και Κωνσταντίνο Πισπιρίγκο.

Όπως είναι γνωστό  για την κάλυψη της θέσης του προέδρου του ΣτΕ, έχουν προταθεί από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής οι αντιπρόεδροι Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, Αθανάσιος Ράντος και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου. Εκτός παρέμειναν οι αντιπρόεδροι Μαίρη Σάρπ, Μαρία Καραμανώφ και Ιωάννης Γράβαρης.

Παράλληλα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κληθούν ενώπιον της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής οι 10 αρεοπαγίτες  προκειμένου να καλυφθούν οι 3 κενές θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Οι 10 αρεοπαγίτες είναι οι Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Γεώργιος Κοντός, Ασπασία Μαγιάκου, Ειρήνη Καλού, Αρτεμισία Παναγιώτου, Αλτάνα Κοκκοβού, Γεώργιος Αναστασάκος, Ιωάννης Μαγγίνας, Δήμητρα Κοκοτίνη και Διονυσία Μπιτζούνη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ