Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Είδε σε εφημερίδα φωτογραφία της (που δεν την κολάκευε!) και ζητά 90.000€ για… συναισθηματική οδύνη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Είδε σε εφημερίδα φωτογραφία της (που δεν την κολάκευε!) και ζητά 90.000€ για… συναισθηματική οδύνη

Το ποσό των 90.000 ευρώ ζητά 24χρονη ιδιωτική υπάλληλος από εφημερίδα επειδή δημοσίευσε φωτογραφία της… σε όχι κολακευτική πόζα, με πρώην σύντροφό της, δημιουργώντας πρόβλημα στη σχέση της με τον σημερινό της σύντροφο.

Πρόκειται για φωτογραφία του 2017 σε ρεπορτάζ για φεστιβάλ φαγητού που διοργανωνόταν τον Μάιο του 2018, η οποία σύμφωνα με την ενάγουσα της προκάλεσε ποικίλα προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα δέχθηκε επικριτικά σχόλια από τον περίγυρό της.

Αντιμετωπίζοντας προβλήματα βάρους και προσπαθώντας να χάσω μερικά κιλά με έδειχνε να τρώω και να είμαι μπουκωμένη…

«Πριν από τρεις εβδομάδες έλαβα δεκάδες μηνύματα από φίλους και συγγενείς μου λέγοντας μου πως μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζομαι εγώ με τον τέως σύντροφό μου δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της …. στις 3 Μαϊου 2018, καθώς και στην σχετική ιστοσελίδα. (…) Στην εν λόγω φωτογραφία απεικονίζομαι σε διόλου «κολακευτική πόζα» να τρώω από ένα χάρτινο κουτί και να είμαι μπουκωμένη.

Έδωσε λάθος εντυπώσεις

Αντιμετωπίζοντας προβλήματα βάρους και προσπαθώντας να χάσω μερικά κιλά και ούσα σήμερα σε σχέση με διαφορετικό άτομο από αυτό με το οποίο ήμουν πέρυσι στο φεστιβάλ και απεικονίζεται και αυτό στη φωτογραφία, η δημοσίευση της επίδικης φωτογραφίας αφενός και η παράλειψη αναφοράς ότι πρόκειται για ένα χρόνο πριν, έδωσε λάθος εντυπώσεις και λαβές για κακοπροαίρετα σχόλια, με εξέθεσε σε άνθρωπο που με συντροφεύει αυτή την περίοδο της ζωής μου και ο οποίος πίστεψε ότι επισκέφθηκα το φεστιβάλ με πρώην σύντροφό μου, δημιούργησε σύγχυση και εντάσεις στην καθημερινότητά μου και με έφτασε στο σημείο να πρέπει να δικαιολογήσω και να απολογηθώ» εξηγεί η ενάγουσα, ενώ περιγράφει ότι κλήθηκε να αποδείξει στον σημερινό σύντροφό της ότι πρόκειται για περσινή φωτογραφία.

«Με απογοήτευσες, εγώ τα παρατάω μαζί σου».

«Στη φωτογραφία που απεικονίζομαι εγώ το μόνο που φαινόταν καθαρά, ήταν η εικόνα του προσώπου μου την ώρα που… έτρωγα – και μάλιστα με καθόλου κολακευτικό τρόπο για το πρόσωπό μου, αφού απεικονίζομαι με το στόμα γεμάτο με φαγητό! Η φωτογραφία τραβήχτηκε εν αγνοία μου, είναι φανερό πως δεν ποζάρω και κάθομαι αμέριμνη και τρώω χωρίς να υποψιάζομαι ότι κάποιος παρακολουθεί πότε θα βάλω μπουκιά στο στόμα μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι έκταση θα λάβει η δημοσίευση της φωτογραφίας, αλλά δεν περνούσε ημέρα επί τρεις εβδομάδες, που να μη λάβω κάποιο απαξιωτικό ή μειωτικό σχόλιο για το πως απεικονίζομαι στην εν λόγω φωτογραφία» περιγράφει η 24χρονη.

Μάλιστα, παραθέτει και σειρά μηνυμάτων και ειρωνικών σχολίων που δέχτηκε με αφορμή τη δημοσίευση της συγκεκριμένης φωτογραφίας:

«Η πρώτη που με είδε ήταν η εργοδότριά μου, η οποία είπε κατά λέξη: «μα καλά κι αυτοί τόσες φωτογραφίες θα τράβηξαν, αυτήν βρήκαν να δημοσιεύσουν που φαίνεσαι μπουκωμένη με το φαγητό;». Έκτοτε έλαβα πολλά μηνύματα από φίλους ή γνωστούς μου, τα οποία σχολίαζαν με αρνητικά και ειρωνικά σχόλια την φωτογραφία, όπως «πάλι στη δίαιτα είσαι;», «καλά βρε πως θα αδυνατίσεις αν μπουκώνεσαι έτσι;», «ηρέμησε όλα θα τα φας». Η κοπέλα υποστηρίζει ότι έλαβε μήνυμα και από τον προπονητή της, στο οποίο της έγραφε: «Με απογοήτευσες, εγώ τα παρατάω μαζί σου». Περιγράφοντας τα συναισθήματά της, εξομολογείται ότι άρχισε να νιώθει θλίψη και να ντρέπεται για την εικόνα της, ενώ η ψυχολογία της έχει διαταραχθεί μέχρι σήμερα.

Η πλευρά της εφημερίδας

Η εφημερίδα από την πλευρά της υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε σ΄ έναν δημόσιο, ελεύθερα προσβάσιμο απ΄ όλους χώρο, με χιλιάδες επισκέπτες. «Στόχος της φωτογραφίας και της όλης φωτογράφησης δεν ήταν βέβαια η παντελώς άγνωστη σε μας ενάγουσα, αλλά, όπως συμβαίνει σε κάθε φεστιβάλ, να δείξει τον κόσμο που βρέθηκε εκεί και, μάλιστα, κάνοντας κάτι σχετικό με το θέμα του φεστιβάλ, ήτοι στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανθρώπους να τρώνε. Η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν είναι αλήθεια. Έναν από τους άνδρες που ήταν δίπλα της απεικονίζει να τρώει. Αλλά και αν την απεικόνιζε πράγματι την στιγμή που έτρωγε, πού θα ήταν το κακό; Σε φεστιβάλ φαγητού πήγε όχι σε διαγωνισμό ομορφιάς» αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ