Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Παπαγγελόπουλος : «Ο έχων τη μύγα, μυγιάζεται» – Χατζηδάκης: “Να αποπεμφθεί”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παπαγγελόπουλος : «Ο έχων τη μύγα, μυγιάζεται» – Χατζηδάκης: “Να αποπεμφθεί”

Για «παρανοϊκή και αποτυχημένη προσπάθεια στοχοποίησής του», μιλάει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε μετά την ερμηνεία δηλώσεών του ως παρέμβαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η ερμηνεία έγινε από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη με αφορμή όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το πόθεν έσχες στην αρμόδια Επιτροπή, όταν αναφέρθηκε σε συλλήψεις με εντάλματα επιχειρηματιών κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο Παύλος Πολάκης

Η δήλωση έγινε με αφορμή τις αναφορές Πολάκη για τις οποίες ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «ο  κ. Πολάκης, μήπως έχει παρεξηγηθεί σ’ αυτή την τοποθέτησή του; Μήπως δεν εκφράζει πρόθεση πολιτικών διώξεων αλλά μια αγωνία του- έστω με κάποιον μπρουτάλ τρόπο- για απονομή δικαιοσύνης και τιμωρίας κάποιων ενόχων; Αναρωτιέμαι. 

Άλλωστε, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να μιλάει για πολιτικές διώξεις και δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα πράγματα, απλώς, για να μην ξεχνιόμαστε. Η παρούσα κυβέρνηση, έχει σεβαστεί όλες τις η δικονομικές προϋποθέσεις σε όλες τις υποθέσεις που έχουν ανοίξει, δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση, παρότι καταβάλλεται μια προσπάθεια να φανεί το αντίθετο, αλλά εγώ θα υπενθυμίσω τα πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών και όχι μόνο, με εντάλματα συλλήψεως που έγιναν στην προηγούμενη κυβέρνηση, καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους».

Η ερμηνεία Χατζηδάκη

Πίσω από αυτή την τοποθέτηση όμως και τις αναφορές σε «πογκρόμ ενταλμάτων κατά επιχειρηματιών για επικοινωνιακούς λόγους»  ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θεώρησε πως κρύβεται υπαινιγμός για την δίκη της Χρυσής Αυγής και είπε: «Ο κ. Παπαγελόπουλος, αναφερόμενος στον τρόπο που αντιμετώπισε η προηγούμενη κυβέρνηση την Χρυσή Αυγή, μίλησε χθες για “πογκρόμ διώξεων που έγινε για επικοινωνιακούς λόγους”».

Συνέχισε δε πως  «ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι διώξεις των χρυσαυγιτών δεν έγιναν για λόγους ουσίας, αλλά για λόγους εντυπώσεων» και κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ότι «λειτουργεί ουσιαστικά ως συνήγορος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής στην εν εξελίξει δίκη».

Ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο κ. Χατζηδάκης κατέληξε ότι «για την πρωτοφανή αυτή δήλωση, δεν μπορεί να παραμένει άφωνος ο κ. Τσίπρας. Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει είτε να παραιτηθεί, είτε να αποπεμφθεί. Σήμερα».

Η απάντηση Παπαγγελόπουλου

Ο αναπληρωτής υπουργός αντέδρασε άμεσα και με δήλωσή του ξεκαθαρίζει πως μίλησε μόνο για πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών για επικοινωνιακούς λόγους, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για  τον τρόπο λειτουργίας της προηγούμενης κυβέρνησης σε εκκρεμείς υποθέσεις:

«Άλλη μια ανόητη, απελπισμένη, παρανοϊκή και αποτυχημένη προσπάθεια στοχοποίησής μου. Εγώ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αναφέρθηκα σε πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών που έγιναν από την προηγούμενη Κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους. Ουδεμία αναφορά έκανα για διώξεις πολιτικών. Είναι προφανής λοιπόν η παραποίηση των λόγων μου. Αλλά όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται. Η «άγνωστη» φωνή που έδινε εντολές σε εισαγγελέα, θα στοιχειώνει για πολύ καιρό ακόμη κάποιους στη Νέα Δημοκρατία».

Χατζηδάκης: “Να αποπεμφθεί”

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης,επανερχόμενος στο ζήτημα των δηλώσεων Παπαγγελόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Τον καλούμε να απαντήσει συγκεκριμένα: 1. Ποιο ήταν το πογκρόμ συλλήψεων που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση; 2. Ποιοι είναι οι επιχειρηματίες που εννοεί; 3. Ποιοι είναι οι άλλοι, αν όχι οι χρυσαυγίτες; Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Παπαγγελόπουλο!».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ