Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Απορρίφθηκε το αίτημα του συζύγου της Ελ.Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απορρίφθηκε το αίτημα του συζύγου της Ελ.Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση Novartis

Στην απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης που είχε υποβληθεί σε βάρος των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, που χειρίζονται την υπόθεση Novartis ως προς το σκέλος που αφορά στους ελεγχόμενους γιατρούς, προχώρησε το Συμβούλιο Εφετών.

Σημειώνεται, ότι το αίτημα είχε υποβληθεί από τον Λάζαρο Καρνέζη, σύζυγο της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, που φέρεται να βρίσκεται ανάμεσα στους ελεγχόμενους γιατρούς. Με την αίτηση εξαίρεσης ζητούσε την απομάκρυνση από την υπόθεση της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των επίκουρων εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη.

Με το υπ. αριθμόν 1896/2018 βούλευμά τους, οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθέα, η οποία φέρεται να αναφέρει σε αυτήν ότι δεν προκύπτει πως η διαρροή για το έμβασμα των 1.000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς από την φαρμακοβιομηχανία για ομαδική μελέτη, έγινε από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς. Βασικό επιχείρημα της πρότασης φέρεται να είναι πως η δικογραφία βρίσκεται και στα χέρια μελών του κοινοβουλίου -όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018- όσο και στην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, την Τράπεζα της Ελλάδος και στο επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγελείς διαφθοράς.

Στο μεταξύ, η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας την οποία έχουν υποβάλει οι Ελένη Ράικου και Λάζαρος Καρνέζης, διαβίβασε αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί με βούλευμά του το Δικαστικό Συμβούλιο σχετικά με το εάν πρέπει να παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εναγόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ως προς το σκέλος που αφορά στον γιατρό, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ