Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Η Ξένη Δημητρίου απήγγειλε τον ύμνο της Δικαιοσύνης στο διεθνές συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Ξένη Δημητρίου απήγγειλε τον ύμνο της Δικαιοσύνης στο διεθνές συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Παρουσία Ελλήνων και Ευρωπαίων συναδέλφων της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο δεύτερο μέρος των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας απήγγειλε τον ύμνο της Δικαιοσύνης, που όπως επισήμανε τον έχουν οι εισαγγελείς και ήλιο τους.

«Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ και μυρσίνη εσύ δοξαστική. Μη παρακαλώ σας μη μη τη λησμονάτε τη χώρα μου…» Ο ύμνος της Δικαιοσύνης είναι από Το Άξιον Εστί με στιχουργό τον Οδυσσέα Ελύτη και συνθέτη τον Μίκη Θεοδωράκη .

Ειδικότερα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής η τελετή έναρξης του τριήμερου διεθνούς συνεδρίου για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιχάλης Καλογήρου και Φώτης Κουβέλης, αντίστοιχα, η νομική σύμβουλος του Μαξίμου και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σάρλης, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κ.ά.

Ακόμη, χαιρετισμό απηύθυναν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η γενική γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα, η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης και γενική διευθύντρια της γενικής διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Παρασκευή Μίχου.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετέχουν μεταξύ άλλων Γενικοί και Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς από την Ευρώπη, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Eurojust, εκπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων καθώς και εκπρόσωποι από εισαγγελικές αρχές τμημάτων διεθνούς συνεργασίας.

Το συνέδριο διοργανώνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με τη συνδρομή της γενικής γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης.

Οι θεματικές του συνεδρίου αφορούν:

• τη Δομή, την οργάνωση και τις εξουσίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, • τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με την OLAF και την EUROJUST, • το συντονιστικό ρόλο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας από τα Σώματα και τις Υπηρεσίες Επιθεώρησης και Ελέγχου, • το ρόλο της γενικής γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς στην καταπολέμηση της απάτης σε βάρος του Εθνικού και του Ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και • την εκπαίδευση του προσωπικού της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ