Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Θα γίνουν ταξιτζήδες «χάρη» στον Μιχ. Καλογήρου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θα γίνουν ταξιτζήδες «χάρη» στον Μιχ. Καλογήρου

Τις ευεργετικές διατάξεις του θεσμού της απονομής χάριτος θα απολαύσουν , λίγο πριν τις γιορτές, 14 άτομα στα οποία δίδεται η δυνατότητα να επανεκκινήσουν τη ζωή τους μετά από τις καταδίκες που εξέτισαν προ πολλών ετών . Έξι μάλιστα από αυτούς θα έχουν την δυνατότητα (λόγω της απάλειψης από το μητρώο τους της καταδίκης) να μπορούν να γίνουν ταξιτζήδες.

Σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε ύστερα από πρόταση του υπουργού και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων, απονεμήθηκε λοιπόν χάρη σε 14 πολίτες, έξι εκ των οποίων ζητούσαν να αρθούν οι συνέπειες των καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος τους, για να μπορούν να αποκτήσουν άδεια οδηγού ταξί!

Σε έναν εξ αυτών είχε επιβληθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ποινή κάθειρξης πέντε ετών και επτά μηνών για ληστεία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ενώ ακόμη ένας άλλος υποψήφιος ταξιτζής  είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της παράνομης προώθησης αλλοδαπών που δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στη χώρα.

Χάρη πήρε και ένας αξιωματικός του Στρατού, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Στρατοδικείο σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για λιποταξία! Με βάση το Προεδρικό Διάταγμα, όμως, μπορεί πλέον να ανακτήσει τον βαθμό του, ώστε να εγγραφεί στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Οι ευεργετικές διατάξεις του θεσμού της απονομής χάριτος αφορούν και δύο πολίτες, που θα αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση.

Παράλληλα, με απόφαση του υπουργού θα μπορέσει να επανεγγραφεί στο Οικονομικό Επιμελητήριο μια λογίστρια που είχε καταδικαστεί για τα αδικήματα της χρήσης παραποιημένης άδειας οδήγησης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ