Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Κλειστά τα δικαστήρια όλης της χώρας σήμερα 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κλειστά τα δικαστήρια όλης της χώρας σήμερα 

Με κατεβασμένα τα «ρολά»θα είναι σήμερα τα Δικαστήρια και οι Εισαγγελίες σε όλη τη χώρα καθώς και τα Έμμισθα Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία της χώρας.

Ο λόγος είναι η 24ωρη προειδοποιητική Πανελλαδική Κλαδική Απεργία των Δικαστικών Υπαλλήλων. Όλες οι δίκες και οι εργασίες των δικαστηρίων δεν θα πραγματοποιηθούν εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις που υπάρχει είτε όριο προσωρινής κράτησης είτε κίνδυνος παραγραφής

Στις επάλξεις θα βρίσκεται μόνο προσωπικό ασφαλείας το οποίο θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τις επείγουσες υποθέσεις στις οποίες ο κατηγορούμενος είναι υπόδικος και λήγουν, σε κάθε περίπτωση, τα όρια προσωρινής κράτησής τους, είναι κρατούμενος με την αυτόφωρη διαδικασία, έχει θέσει τον εαυτό του υπό κράτηση – σε εκτέλεση ποινής, καθώς και στις υποθέσεις και περιπτώσεις πολιτικών, ποινικών και διοικητικών Δικαστηρίων και των Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων που την ημέρα της απεργίας παραγράφεται το αξιόποινο της πράξης ή το δικαίωμα του πολίτη και της πολιτείας.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι απεργούν σήμερα διεκδικώντας όπως αναφέρουν :

  • 1) Προσλήψεις δικαστικών Υπαλλήλων διότι το 1/3 των θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων. Στα Ελληνικά Δικαστήρια είναι μη στελεχωμένο.
  • 2) Επιμόρφωση και μηχανοργάνωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών της Ελλάδας. Δυστυχώς στον 21ο αιώνα οι δικαστικές υπηρεσίες της Ελλάδας είναι ανεπαρκώς μηχανοοργανωμένες και οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι επίσης ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι.
  • 3) Αύξηση των αποδοχών μας γιατί από το 2010 οι Έλληνες δικαστικοί υπάλληλοι έχουν υποστεί αρκετές μειώσεις στις αποδοχές τους.

Τι λέει η ΟΔΥΕ 

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος “οι συνθήκες εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων συνεχώς οξύνονται ενώ ο συνολικός αριθμός των οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων όλων των κλάδων, δικαστικών υπηρεσιών και τομέων είναι ίδιος από το 1988”.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της Ο.Δ.Υ.Ε. αναφέρεται πως

«Το ένα τρίτο (1/3) των οργανικών θέσεων είναι κενές.Ορισμένα Δικαστήρια και Έμμισθα Υποθηκοφυλακεία – Κτηματολογικά Γραφεία υπολειτουργούν.Τα κτίρια στα οποία στεγάζονται κάποια Δικαστήρια είναι  ανεπαρκή ή ακατάλληλα και επικίνδυνα ή και τα τρία μαζί!!! Ταυτόχρονα, οι μηνιαίες πάσης φύσεως αποδοχές των δικαστικών υπαλλήλων είναι χαμηλότερες από τις αποδοχές όλων των εργαζομένων του Υπουργείου της Δικαιοσύνης». Οι δικαστικοί υπάλληλοι αναφέρουν επίσης πως ενώ «οι συνθήκες εργασίας οξύνονται, αρκετές (περίπου 600, των κλάδων ΠΕ,ΤΕ και ΔΕ Γραμματέων) από τις εγκεκριμένες και προγραμματισμένες από τη διετία 2015-2016 προσλήψεις νέων δικαστικών υπαλλήλων καθυστερούν απαράδεκτα».

Παράλληλα, οι περικοπές στις αμοιβές τους οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το 2011 λόγω των μνημονιακών μέτρων συνεχίζονται και σήμερα ενώ η Πολιτεία δεν τήρησε συγκεκριμένες δέσμευσης της απέναντι τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ