Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μ. Καλογήρου: Θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για επιτάχυνση της δίκης της Χ.Α.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μ. Καλογήρου: Θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για επιτάχυνση της δίκης της Χ.Α.

Την πρόθεσή του να συνεχίσει τη λήψη των αναγκαίων πρωτοβουλιών, για την επιτάχυνση της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων του, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, λίγες ώρες μετά το συμπληρωματικό υπόμνημα που του απέστειλαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Ο κ. Καλογήρου τόνισε σε ανακοίνωσή του πως βρίσκεται σε  θεσμική συνεργασία με το Τριμελές Συμβούλιο Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και να επιταχυνθεί η δίκη, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο απάντηση στις αιτιάσεις της πολιτικής αγωγής πως «εδώ και ένα μήνα δεν απαντά στο αίτημά τους να τον συναντήσουν», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο συμπληρωματικό υπόμνημα.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει ικανοποιημένος από τα συγκεκριμένα μέτρα που δεσμεύτηκε το πρωί να πάρει ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, προκειμένου να διεξαχθεί με ταχύτερους ρυθμούς.

Υπενθυμίζεται πως ο κ.  Σταμαδιάνος  έχει δεσμευτεί  για τα παρακάτω :

1) Απαλλαγή όλων των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου από κάθε άλλη υπηρεσία από τον Ιανουάριο 2019 και μέχρι τη λήξη της δίκης.

2) Διεξαγωγή της δίκης κατά κανόνα στο Εφετείο προσωρινά, στην προοπτική της πλήρους και αποκλειστικής διεξαγωγής της στο Εφετείο.

3) Επιτάχυνση της δίκης με ρυθμό διεξαγωγής άνω των 15 δικασίμων μηνιαίως, εκ των οποίων όχι περισσότερες των 3-4 στον Κορυδαλλό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης έχει ως εξής: 

«Όπως είναι γνωστό, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου έχει δημόσια δηλώσει, αναφορικά με τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής, πως μετά την αξιοποίηση της δυνατότητας συνεδριάσεων στο Εφετείο της Αθήνας, σταθερά αναζητούνται περιθώρια περαιτέρω συμβολής της διοίκησης στην επιτάχυνση της δίκης με τήρηση των προβλεπόμενων νόμιμων διαδικασιών. Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται η υπουργική απόφαση του 2016, επί υπουργίας Νίκου Παρασκευόπουλου, σύμφωνα με την οποία ορίστηκε η αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών ως ο κύριος τόπος διεξαγωγής της δίκης.

Το Δικαστήριο ανακοίνωσε ήδη την αύξηση των συνεδριάσεων σε 14 για τον μήνα Νοέμβριο και 12 για τον Δεκέμβριο, ενώ αναμένεται να αυξηθούν έτι περαιτέρω τον προσεχή Ιανουάριο.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκφράζει την ικανοποίησή του για τις ενέργειες του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, με το οποίο βρίσκεται σε θεσμική συνεργασία προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και να επιταχυνθεί η δίκη και δεσμεύεται στη συνέχιση λήψης των αναγκαίων πρωτοβουλιών εντός του πλαισίου των δικών του αρμοδιοτήτων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ