Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Παρέμβαση Καλογήρου: Η χρήση εκρηκτικών παραμένει κακούργημα, η κατοχή γίνεται πλημμέλημα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση Καλογήρου: Η χρήση εκρηκτικών παραμένει κακούργημα, η κατοχή γίνεται πλημμέλημα

Μετά τις αντιδράσεις σχετικά με τον νέο Ποινικό Κώδικα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου έκανε παρέμβαση στη Βουλή ειδικά όσον αφορά στο θέμα της χρήσης και της κατοχής μολότοφ

Ο κ. Καλογήρου απηύθυνε σύσταση να «είμαστε προσεκτικοί» λέγοντας ειδικά για το θέμα των μολότοφ, ότι καμία πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, δεν αλλοιώνει την προστασία της έννομης τάξης όσον αφορά τα ζητήματα της κατοχής των εκρηκτικών υλών.

Ξεκαθάρισε πως η χρήση εκρηκτικών παραμένει κακούργημα, αυτό που μετατρέπεται σε πλημμέλημα, σύμφωνα πάντα με την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, είναι η κατοχή και μάλιστα, όπως διευκρίνισε, σε ένα νέο ποινολογικό σύστημα, στο οποίο προβλέπεται μεν πλημμεληματική δίωξη όσον αφορά τα ζητήματα αυτά, αλλά πλημμέλημα για το οποίο η ποινή θα εκτίεται.

«Η δημόσια διαβούλευση για τη μεταρρύθμιση των Ποινικών Κωδίκων πρέπει να είναι καθαρή και να μη “θολώνει” με διαστρεβλώσεις για λόγους μικροπολιτικής και επικοινωνιακής ανάγκης των κομμάτων. Οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, για την αναθεώρηση των Ποινικών Κωδίκων απαιτούν θεσμικό σεβασμό. Οι προτάσεις, οι οποίες έχουν διατυπωθεί, είναι καθαρές προτάσεις και η αρχή εκκίνησης ενός ουσιαστικού διαλόγου» τόνισε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ