Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Συνάντηση Καλογήρου-Δικαστών λίγες ώρες μετά τα περί «θεσμικής εκτροπής»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνάντηση Καλογήρου-Δικαστών λίγες ώρες μετά τα περί «θεσμικής εκτροπής»

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά και τους δημόσιους «διαξιφισμούς» με αφορμή τις δηλώσεις Πολάκη για τη Δικαιοσύνη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΔΕ, Χρ. Σεβαστίδη.

Παρότι όπως ανακοινώθηκε, η συνάντηση αφορούσε τις προτάσεις των δικαστών για την Συνταγματική Αναθεώρηση, προφανώς ήταν μια συνάντηση για να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.

Άλλωστε, η συνάντηση έγινε λίγες μόνο ώρες μετά την νέα κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ δικαστών και κυβέρνησης, με αφορμή τις αναρτήσεις του αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη, για την υπόθεση Novartis.

Υπενθυμίζεται πως οι δικαστές αντέδρασαν με μια ανακοίνωση που μιλούσε για θεσμική εκτροπή και ο υπουργός Δικαιοσύνης, απάντησε σε εξίσου υψηλούς τόνους. Το γεγονός ήρθε μετά από μια περίοδο πολύμηνης ανακωχής μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών, που είχε επιτευχθεί μετά την ανάληψη του υπουργείου από τον Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος πέτυχε να ηρεμήσει τα οξυμένα πνεύματα. Αυτή η ισορροπία διαταράχθηκε μετά τα χθεσινά και προφανώς έγινε προσπάθεια νέας «ανακωχής».

Η επίσημη εκδοχή

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει πως «κατά τη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώ συζητήθηκε και η προώθηση αιτημάτων του δικαστικού σώματος, ενόψει του άμεσα επικείμενου νομοθετικού προγραμματισμού του Υπουργείου».

Επίσης, ο κ. Καλογήρου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δ. Βερβεσό, προκειμένου να συζητήσουν τις σχεδιαζόμενες νομοθετικές και διοικητικές παρεμβάσεις του Υπουργείου, που έχουν προκύψει από την καταγραφή αιτημάτων του δικηγορικού σώματος, όσον αφορά στη λειτουργία των δικηγορικών συλλόγων. Παράλληλα, κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός του Υπουργείου, σχετικά με πρωτοβουλίες του για τη βελτίωση της καθημερινότητας και εν γένει των όρων άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος. Όπως αναφέρει το υπουργείο  το σύνολο των θεμάτων θα τεθούν σε συζήτηση και κατά την προσεχή συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ