Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Άρχισαν να δικάζονται οι υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος του “Βούλγαρου Εσκομπάρ”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άρχισαν να δικάζονται οι υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος του “Βούλγαρου Εσκομπάρ”

Η πρώτη από τις πέντε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών που καταλογίζουν οι ελληνικές διωκτικές Αρχές στον 56χρονο Βούλγαρο Ογκνιάν Ατανάσοφ, εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν μετά την απόδραση του αποκαλούμενου ως “Βούλγαρου Εσκομπάρ” από τις φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ενώ στις περισσότερες υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των εις βάρος του αποδιδόμενων πράξεων, λόγω συμπλήρωσης της 20ετίας.

Ο Ατανάσοφ, που δραπέτευσε το 1998 ενώ εξέτιε πολυετή κάθειρξης για εμπορία ηρωίνης, παραδόθηκε μόλις πριν από 10 μέρες στις ελληνικές Αρχές, παρότι η βουλγαρική Δικαιοσύνη είχε γνωμοδοτήσει από το 2010 θετικά στο σχετικό ελληνικό αίτημα. Η έκδοσή του καθυστερούσε όμως όλα αυτά τα χρόνια, επειδή η απόφαση των Βούλγαρων έθετε ως προϋπόθεση ο 56χρονος να εκτίσει πρώτα στην πατρίδα του τις ποινές για τις οποίες καταδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη της γείτονας χώρας.

Η υπόθεση που απασχόλησε χθες το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης αφορά διακίνηση ηρωίνης και έχει ως χρόνο τέλεσης τον Μάρτιο του 1999. Ο 56χρονος Ατανάσοφ βρέθηκε κανονικά στο δικαστήριο, δείχνοντας όμως να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Αναφερόμενος στην υγεία του 56χρονου εντολέα του, ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι πάσχει από μία μορφή εγκεφαλοπάθειας, σε βαθμό – μάλιστα – που αδυνατεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα.

Βούλγαρος δικηγόρος, που δήλωσε οικογενειακός φίλος του Ατανάσοφ, εξετάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης από το δικαστήριο και κατέθεσε ότι από το 2016 ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται σε νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας του με “αναπηρία εκατό τοις εκατό”. “Έχει βαρύ ψυχολογικό πρόβλημα και ο εγκέφαλός του δεν λειτουργεί”, δήλωσε ο μάρτυρας και πρόσθεσε ότι τον φροντίζει η σύζυγός του.

Η διαδικασία διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι με την πρόταση της εισαγγελικής αρχής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ