Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Έμποροι ναρκωτικών: «Όλη η δουλειά είναι το «βούτυρο» να ξέρεις…»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έμποροι ναρκωτικών: «Όλη η δουλειά είναι το «βούτυρο» να ξέρεις…»

Μία ανώνυμη καταγγελία και η συνδρομή του υπερκοριού ήταν αρκετή για να μπορέσει η ΕΛΑΣ να ξετυλίξει το κουβάρι του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, μέλη του οποίου φέρονται να είναι και αστυνομικοί.

Αυτό αποκαλύπτει το διαβιβαστικό του τμήματος ειδικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, όπου περιγράφονται τα όσα ανώνυμα είπε στις αρχές άγνωστος άνδρας, αποκαλύπτοντας πως ένας αρχιφύλακα σχετιζόταν με δύο πρόσωπα που ελέγχονταν από τις αρχές. Μάλιστα, κατά την καταγγελία ένας εξ αυτών εμφανιζόταν να είχε υποθάλψει τους δύο βαρυποινίτες, που απέδρασαν από το λιμάνι του Πειραιά κατά την μεταγωγή τους στις φυλακές Χανίων τον περασμένο Μάιο. Όπως ήταν αναμενόμενο, το τηλεφώνημα ήταν αρκετό για να παραγγελθούν οι πρώτες άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, οι οποίες οδήγησαν στην πρόσφατη σύλληψη εννέα προσώπων, ενώ την ίδια ώρα ακόμα δύο αναζητούνται.

Στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ, καταγράφονται καυτοί διάλογοι, μεταξύ των κατηγορουμένων, οι οποίοι φέρονται να χρησιμοποιούν κωδικούς με στόχο να κρύψουν ότι το πραγματικό νόημα των συνομιλιών τους αφορούσαν στην αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών. Έτσι, οι κατηγορούμενοι εμφανίζονται να παραγγέλνουν «σουβλάκια», να μιλούν για την ποιότητα του «βουτύρου» αλλά και του «κέικ».

Χαρακτηριστικός είναι ο επίμαχος διάλογος που καταγράφεται στα τέλη Σεπτέμβρη από την ΕΛΑΣ:

  • Έχω τον «κοντό», κοιμάται μιάμιση ώρα να ξέρεις
  • Κέρωσε ε;
  • Ναι (…) όλη η δουλειά να ξέρεις… βέβαια αυτό είναι για να ανακτήσεις τις δυνάμεις του το τέτοιο.
  • Όλη την δουλειά είναι το «βούτυρο» να ξέρεις. Δεν υπάρχει (…) τίποτα. Τι (ακατάληπτο) και αρχ… και μύδια που έλεγες εσύ…

Βασικός κατηγορούμενος εμφανίζεται από το έγγραφο της αστυνομίας να είναι ένας άνδρας που αποκαλούν «Τόνι», αφού και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες φαίνεται να προμηθεύει άλλους εμπλεκόμενους με ουσίες με στόχο την προώθηση και πώλησης τους. «Έχω ξεμείνει, έχω ξεμείνει, όταν σου λέω έχω ξεμείνει, πήραμε, είχα πάρει το διπλάσιο από εσένα εδώ και έχω ξεμείνει» εμφανίζεται να λέει στο συνομιλητή του όταν ο τελευταίος το ζητά να τον δει «για κανένα 10λεπτο».

Εκνευρισμός στους συγκατηγορούμενούς του

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπο», το τελευταίο διάστημα τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα τεταμένα. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο εμπλεκόμενος αρχιφύλακας είχε εξαφανιστεί το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας εκνευρισμό στους συγκατηγορούμενούς του. Μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο προκύπτουν διάλογοι όπως: «Άμα κάνει μα@@@ία τον έχουμε. Έχω τις ηχογραφήσεις, έχουμε τις φωτογραφίες…». Την επομένη δε, οι ίδιοι συνομιλητές αποφασίζουν πως εάν ο αρχιφύλακας δεν εμφανιστεί σε πέντε ημέρες, θα πάρουν τα αποδεικτικά στοιχεία που υποστήριζαν ότι είχαν και θα τα στείλουν στην ΕΛΑΣ.

Να σημειωθεί πως και οι εννέα συλληφθέντες έχουν παραπεμφθεί σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ