Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ένοχοι οι τρεις από τους πέντε κατηγορουμένους για την υπόθεση των Tor-M1 – Αθώος ο Πάνος Γερμανός

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένοχοι οι τρεις από τους πέντε κατηγορουμένους για την υπόθεση των Tor-M1 – Αθώος ο Πάνος Γερμανός

Ένοχοι για το «χορό» των εκατομμυρίων ευρώ σε ένα ακόμη σκάνδαλο εξοπλιστικών που βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, κρίθηκαν τρεις από τους πέντε κατηγορουμένους στην υπόθεση που αφορά την προμήθεια των ρωσικών οπλικών συστημάτων TOR-M1.

Αθώοι ωστόσο κρίθηκαν ο γνωστός επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός και ο διαχειριστής περιουσίας Γιώργος Χριστοδουλίδης. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ενόχους στην υπόθεση με  τις μίζες  που φέρονται να διακινήθηκαν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, τον  πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Ιωάννη Σμπώκο, το στέλεχος επιχειρήσεων  Γιώργο Καμάρη και τον  Πέτρο Χριστοδουλίδη (αδελφό του Γιώργου), επίσης διαχειριστή περιουσίας.

«Όχημα» για τη διακίνηση της μίζας

Το δικαστήριο  με την απόφασή του υιοθέτησε  την εισαγγελική πρόταση για την ενοχή των τριών εκ των πέντε κατηγορουμένων  στην υπόθεση που αφορά την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Tor-M1, μέσω της εταιρίας  Clavis, την οποία εμφανίζεται να ίδρυσε ο κατηγορούμενος Γ. Κάμαρης. Όπως εκτιμάται από τις αρχές η εταιρία ήταν συμφερόντων Γιάννη Σμπώκου και  φέρεται να   έγινε «όχημα» για τη διακίνηση της μίζας  που μέσω διαφόρων εταιρειών φέρεται να κατέληξε  στο Γιάννη Σμπώκο.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η μίζα που διακινήθηκε για τα άγγιξε τα 90 εκατομμύρια ευρώ. Μεγάλο μέρος των επίδικων ποσών  πάντως έχουν επιστραφεί στο Δημόσιο, τόσο από τον κ. Καμάρη, όσο και από τον κ. Γερμανό. Ο τελευταίος φέρεται να έχει επιστρέψει όλο το χρηματικό ποσό που του αποδίδεται, αρνούμενος πως γνώριζε την προέλευση των χρημάτων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ