Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ένοχος 60χρονος για κατ’ εξακολούθηση αποπλάνηση 9χρονης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένοχος 60χρονος για κατ’ εξακολούθηση αποπλάνηση 9χρονης

Ένοχος για την κατ’ εξακολούθηση αποπλάνηση της 9χρονης βαφτισιμιάς της κόρης του κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ένας 60χρονος, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυο ετών με τριετή αναστολή!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», κάθε φορά που το ανήλικο αγγελούδι με το οποίο συνδεόταν οικογενειακά επισκεπτόταν το σπίτι του, ο 60χρονος το κακοποιούσε σεξουαλικά. Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι η συμπεριφορά του παρεξηγήθηκε, επειδή ήταν περισσότερο… εκδηλωτικός απ’ ό,τι έπρεπε απέναντι στο κορίτσι, το οποίο αγκάλιαζε και φιλούσε κάθε φορά που το έβλεπε, όμως δεν σκέφτηκε ούτε για μια στιγμή να της κάνει κακό.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το ακροατήριο, όμως προκάλεσαν διαφωνία μεταξύ των δικαστών! Μια δικαστής και τρεις ένορκοι είχαν την άποψη πως η κατηγορία θα έπρεπε να μετατραπεί σε πλημμέλημα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση, ενώ μειοψήφησαν δυο δικαστές και ένας ένορκος που θεωρούσαν ότι θα έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Την ίδια γνώμη είχε και ο εισαγγελέας της έδρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ