Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Έξι χρόνια σε 38χρόνο για επίθεση με… τσάπα!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έξι χρόνια σε 38χρόνο για  επίθεση με… τσάπα!

Ποινή φυλάκισης έξι ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως επιβλήθηκε σε 38χρονος Αλβανός Ρομά ο οποίος στις 14 Απριλίου του 2017, Μεγάλη Παρασκευή, χτύπησε με τσάπα στο κεφάλι Έλληνα Ρομά, 20 ετών, λόγω προσωπικών διαφορών. Το αποτέλεσμα ήταν το θύμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Λάρισας, όπου και νοσηλεύτηκε.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Βόλου που δίκασε την υπόθεση έκρινε ένοχο τον 38χρόνο για βαριά σωματική βλάβη κατά μετατροπή της κατηγορίας της απόπειρας ανθρωποκτονίας χωρίς ελαφρυντικά. Επίσης ο 38χρόνος καταδικάστηκε για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 600 ευρώ.

Η ποινή του κρίθηκε ότι πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Ο εισαγγελέας ωστόσο ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, χωρίς ελαφρυντικά. Στην απολογία του ο 38χρονος, που είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είχε συμβεί επεισόδιο μεταξύ αυτού και του 20χρονου την προηγούμενη ημέρα και είχε μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων, όπου και είχε καταγγείλει το γεγονός, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν συστάσεις στον νεαρό.

Όταν επέστρεψε σπίτι του όμως, ξαφνικά είδε να έρχονται 10 άτομα, που φώναζαν και τον απειλούσαν, ενώ έφεραν ρόπαλα και σιδηρολοστούς. Πάνω στον καυγά στην αυλή του σπιτιού, χτύπησε με την τσάπα τον 20χρονο και κατόπιν παραδόθηκε στην Αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον 20χρονο με το γεωργικό εργαλείο στο κεφάλι και δήλωσε πως ήταν σε αυτοάμυνα. Από την πλευρά του ο 20χρονος στην κατάθεσή του αρνήθηκε πως είχε μεταβεί στο σπίτι του δράστη και τόνισε πως δεν γνώριζε τον λόγο για τον οποίο του επιτέθηκε εκείνος και ήθελε να τον σκοτώσει.

Στη δίκη κατέθεσαν επίσης τέσσερις ακόμη μάρτυρες κατηγορίας, Ρομά, όλοι συγγενείς μεταξύ τους, που είχαν μεταβεί στο σπίτι του 38χρονου, καθώς και ένας αστυνομικός του Τμήματος Φαρσάλων, που ανέφερε πως ο 38χρονος, την προηγούμενη του επεισοδίου, είχε καταγγείλει πως τον παρενοχλούσαν τα συγκεκριμένα άτομα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ