Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Έσπασαν τα ισόβια για την απαγωγή και τη δολοφονία Πακιστανού από 5 ομοεθνείς του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έσπασαν τα ισόβια για την απαγωγή και τη δολοφονία Πακιστανού από 5 ομοεθνείς του

Σε κάθειρξη 22,5 ετών καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου, 5 κατηγορούμενοι από το Πακιστάν οι οποίοι σύμφωνα με το παραπεμπτικό Βούλευμα, απήγαγαν , και σκότωσαν έναν ομοεθνή τους προκειμένου να αποσπάσουν λύτρα από την οικογένειά του, στο Πακιστάν.

Οι 5 κατηγορούμενοι κατηγορούνταν ότι απήγαγαν το θύμα τους και ομοεθνή τους, με σκοπό να εκβιάσουν τον πατέρα του να τους καταθέσει χρήματα για την απελευθέρωσή του, στη συνέχεια όμως τελικά τον σκότωσαν.

Η εξαφάνιση του νεαρού Πακιστανού δηλώθηκε στις 06/07/2017 από συγγενείς του, στο Τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας. Ο νεαρός τελευταία φορά εθεάθη στη διαδρομή από Λάππα προς Λακόπετρα όταν μετέφερε ομοεθνείς του έναντι αμοιβής.

Στις 05/07/2017, και ενώ το θύμα δεν είχε επιστρέψει ακόμα στο σπίτι του,και το κινητό του ήταν κλειστό, εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του σταθμευμένο, ξεκλείδωτο με τα κλειδιά επάνω στη μίζα, μη φέροντας ίχνη έρευνας ή οποιοδήποτε άλλο ίχνος που να οδηγεί σε εγκληματική ενέργεια, ενώ το κινητό του έλειπε και δεν ευρέθη.

Την 1/8/2017 και ενώ δεν υπήρχε καμία εξέλιξη στην υπόθεση, ο πατέρας του θύματος αναφέρει ότι δέχεται κλήσεις στο Πακιστάν όπου διαμένει, στις οποίες άγνωστοι του ζητούν λύτρα για την απελευθέρωση του γιου του, τον οποίο έχουν απαγάγει. Εκείνος προβαίνει στην κατάθεση των χρημάτων, φοβούμενος για τη ζωή του γιου του, ενώ ταυτόχρονα ζητάει να τον ακούσει στο τηλέφωνο για βεβαιωθεί ότι είναι ζωντανός.

Σε εμβρυική κατάσταση

Τελικά, στα τέλη Αυγούστου 2017, εντοπίστηκε το πτώμα του εξαφανισθέντος σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από την αρχή του καναλιού αποστράγγισης, πλησίον του νεκροταφείου της Λακόπετρας, και στον πυθμένα αυτού, σε εμβρυική κατάσταση και προχωρημένη αποσύνθεση.

Από τα συλλεχθέντα στοιχεία της Ασφάλειας, σε συνδυασμό με τις άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων, προέκυψε ότι 5 άτομα ήταν υπεύθυνα για την οργάνωση της απαγωγής και ανθρωποκτονίας του θύματος.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου, καταδίκασε σε 22,5 χρόνια κάθειρξης τους 5 κατηγορουμένους, αποφεύγοντας να επιβάλλει την εσχάτη των ποινών, δηλαδή τα ισόβια, και αναγνώρισε σε όλους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων Γλύκας Ιωάννης και Καπλανίδου Ευαγγελία δήλωσαν ότι «σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση όπως η συγκεκριμένη, η αποφυγή της επιβολής των ισοβίων, η οποία επετεύχθη με την αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης του άρθρου 84 παρ 2ε ΠΚ,  μας καθιστά ιδιαίτερα ικανοποιημένους».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ