Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

“Αθώος” δήλωσε για τους 11 νεκρούς ο μακελάρης του Πίτσμπουργκ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Αθώος” δήλωσε για τους 11 νεκρούς ο μακελάρης του Πίτσμπουργκ

Αθώος δήλωσε ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστή ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι έσπειρε τον θάνατο, σκοτώνοντας 11 πιστούς σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ.

Ο 46χρονος Ρόμπερτ Μπάουερς οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστή Ρόμπερτ Μίτσελ σε δικαστήριο της Πενσιλβάνιας, ντυμένος με την πορτοκαλί φόρμα των κρατουμένων και έχοντας δεμένο το αριστερό χέρι του.

Ο κατηγορούμενος μίλησε ελάχιστα. Με εριστικό και αλαζονικό ύφος επιβεβαίωσε ότι κατανοεί τις κατηγορίες σε βάρος του και ότι ορισμένες εξ αυτών επισύρουν την θανατική ποινή, κατόπιν δήλωσε αθώος ενώ ζήτησε να δικαστεί από σώμα ενόρκων.

Λίγο μετά, τελέστηκαν οι κηδείες του Σιλβάν Σιμόν 86 ετών και της συζύγου του Μπερνίς 84 ετών, που ήταν παντρεμένοι για σχεδόν 62 χρόνια. Εκείνος ήταν συνταξιούχος λογιστής, εκείνη συνταξιούχος νοσηλεύτρια.

Αργότερα θα τελεστεί η κηδεία του Ρίτσαρντ Κότφριντ, ενός 65χρονου οδοντιάτρου. Οι εισαγγελείς λένε ότι θα επιδιώξουν την επιβολή της θανατικής ποινής σε βάρος του Μπάουερς, ο οποίος αντιμετωπίζει 11 κατηγορίες για παρακώλυση της ελεύθερης άσκησης των θρησκευτικών πεποιθήσεων που προκάλεσε τον θάνατο και άλλες 11 κατηγορίες για χρήση όπλων με σκοπό τη δολοφονία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ