Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Αθώος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος (και 12 ακόμα κατηγορούμενοι) για την υπόθεση της Αιξωνής

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αθώος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος (και 12 ακόμα κατηγορούμενοι) για την υπόθεση της Αιξωνής

Με την πλειοψηφία των κατηγορουμένων να κρίνονται αθώοι για την υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή, Γλυφάδας έκλεισε ο κύκλος των δικών για την υπόθεση. Από τους 15 συνολικά κατηγορούμενους που κάθισαν στον εδώλιο, αθωώθηκαν οι 13, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ποινικολόγος  Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Το Πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων, μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου δυο ετών, έκρινε ένοχους έναν δικηγόρο και έναν επιχειρηματία για τους οποίους το δικαστήριο αποφάσισε ότι έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση. Πρωτόδικα, ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος είχε καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια και οκτώ μήνες ενώ ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Γεωργίου ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη.

Οι υπόλοιποι 13 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως οι επίδικες εκτάσεις είναι δημόσιες δασικές ενώ υπογραμμίζεται  πως δεν απαιτείται να είναι άμεσο το όφελος ή η ζημία του δημοσίου καθώς άνω των 20 στρεμμάτων μπορεί να δοθεί οικοδομική άδεια.

Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει τις ποινές στους δυο καταδικασθέντες την ερχόμενη Πέμπτη. Σημειώνεται, ότι και οι δύο έχουν ζητήσει να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει βαρύτατες ποινές , ισοβίων και πολυετών καθείρξεων. Συνολικά, είχαν καταδικαστεί πέντε δικηγόροι, έξι συμβολαιογράφοι, δυο επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και επτά ιδιώτες καθώς το δικαστήριο είχε κρίνει ότι με τις ενέργειες τους καταπάτησαν την συγκεκριμένη έκταση η οποία στη συνέχεια φέρεται να  πουλήθηκε σε ανύποπτους πολίτες, με πλαστογραφημένα έγγραφα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ