Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αθώος ο εφοπλιστής Β. Ρέστης για δάνεια της FBB σε ναυτιλιακές εταιρείες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αθώος ο εφοπλιστής Β. Ρέστης για δάνεια της FBB σε ναυτιλιακές εταιρείες.

Την αθώωση του Βίκτωρα Ρεστη και 10 ακόμη ατόμων που κατηγορούνταν κατά περίπτωση για απιστία και ηθική αυτουργία στο εν λόγω αδίκημα αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Οι κατηγορίες αφορούσαν δάνεια ύψους  περίπου 61 εκ. δολαρίων που χορήγησε η τράπεζα FBB συμφερόντων  του εφοπλιστή  σε ναυτιλιακές εταιρείες την περίοδο 2009-2011.

Την αθώωση πρότεινε και ο  εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Γκύζης

Το δικαστήριο έκρινε ότι για τα επίμαχα δάνεια  δόθηκαν  επαρκείς εμπράγματες εξασφαλίσεις και ουδείς ευθύνεται αν στη συνέχεια λόγω και της οικονομικής κρίσης, το μέγεθος της οποίας δεν μπορούσε να προβλεφθεί, η αξία τους μειώθηκε. Επιπλέον, κατά τους δικαστές, δεν απεδείχθη κατά την ακροαματική διαδικασία  το έτερο σκέλος της κατηγορίας ότι δηλαδή η χορήγησή τους επηρέασε την κεφαλαιακή επάρκεια του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με συνέπεια να προσφύγει σε  χρηματοδότηση από τον  Εκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος. Την αθώωση των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων εκτός του κ.Ρέστη ήταν οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών και τα τραπεζικά στελέχη που ενεπλάκησαν στην έγκριση και χορήγηση των  δανείων, είχε προτείνει  νωρίτερα και ο  εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Γκύζης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ