Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αθώος ο καθηγητής ΤΕΙ για το φονικό στις Πατσίδες 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αθώος ο καθηγητής ΤΕΙ για το φονικό στις Πατσίδες 

Αθώος για τη μυστηριώδη φονική συμπλοκή στις Πατσίδες, που απασχόλησε την κοινωνία του Ηρακλείου, κρίθηκε ο 67χρονος οικονομολόγος και καθηγητής ΤΕΙ.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον άνδρα, με το σκεπτικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ακροαματικής διαδικασίας δεν προέκυψε καμία σχέση μεταξύ του κατηγορούμενου και του 69χρονου θύματος από τα Ανώγεια.

Δεκτή με ειρωνικά χειροκροτήματα

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι είχαν την ίδια άποψη με την εισαγγελική λειτουργό η οποία κατά την εισήγησή της, είχε ζητήσει την απαλλαγή του 67χρονου. Σύμφωνα με το neakriti.gr, η απόφαση έγινε δεκτή με ειρωνικά χειροκροτήματα από την πλευρά των συγγενών του θύματος που είχαν παρασταθεί ως πολιτική αγωγή.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος βρέθηκε σε κατάσταση άμυνας, όταν δέχθηκε επίθεση μέσα στο κτήμα του, από τον 69χρονο τον οποίο και δεν γνώριζε. Στην αρχή, σύμφωνα με τον ίδιο, δέχθηκε ενα χτυπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του αλλά και μια μαχαιριά στο μάγουλο. Έτσι, ο 67χρονος άρπαξε όπως είπε, ένα μαχαίρι, με αποτέλεσμα να τον πλήξει θανάσιμα.

Το φονικό στις Πατσίδες έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2016, στη μονοκατοικία του 67χρονου. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 69χρονος εμφανίστηκε στο σπίτι του οικονομολόγου και ύστερα από συμπλοκή τραυματίστηκε σοβαρά και κατάληξε στο νοσοκομείο. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο ύστερα από τηλεφώνημα του κατηγορούμενου, όπου βρήκε και τους δύο τραυματισμένους σοβαρά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ