Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αθώος ο Ψυχάρης για τα δάνεια του ΔΟΛ από την Alpha Bank

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αθώος ο Ψυχάρης για τα δάνεια του ΔΟΛ από την Alpha Bank

Αθωώθηκε τελικά σήμερα ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης  από τις κατηγορίες που σχετίζονταν με τα δάνεια του δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη συνολικού ποσού 44,7 εκατομμύρια ευρώ, καθώς το δικαστήριο έκρινε σύννομη την δανειοδότηση.

Μαζί του απαλλάχθηκαν και τα 10 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank οι οποίοι φέρονταν να ενέκριναν τα δάνεια στον ΔΟΛ χωρίς τις κατάλληλες εγγυήσεις. Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατέληξαν ότι στην  περίπτωση του ΔΟΛ δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας κατά τη διαχείριση των δανείων. Παράλληλα, το Δικαστήριο επισήμανε πως η χορήγηση τους ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την τράπεζας της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας.

Επίσης, αποδείχθηκε, σύμφωνα με το σκεπτικό του Δικαστηρίου, πως σημαντικό μέρος της οφειλής έχει καλυφθεί αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του πρώην εκδότη με αποτέλεσμα η ζημία της τράπεζας να καθίσταται αβέβαιη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως η οποία επίσης είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ