Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Αναβίωσε η (από λάθος) οικογενειακή τραγωδία στη Φθιώτιδα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναβίωσε η (από λάθος) οικογενειακή τραγωδία στη Φθιώτιδα

Άνοιξε η αυλαία της απίστευτης οικογενειακής τραγωδίας στη Φθιώτιδα, όπου ένας 38χρονος έχασε τη ζωή του όταν τον πέτυχε κατά λάθος η σφαίρα του 51χρονου γαμπρού του. Ο τελευταίος εμφανίστηκε καταρρακωμένος ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας για να αντιμετωπίσει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο 38χρονος παρέα με τον 51χρονο γαμπρό του, ξεκίνησαν για κυνήγι. Έστησαν σε διαφορετικά σημεία καρτέρι στη θέση «Ριζό», όταν ο 51χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 38χρονο κουνιάδο του, καθώς τον πέρασε για αγριογούρουνο. Τότε, σε κατάσταση σοκ ειδοποίησε τους δικούς του μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει το κακό που είχε συμβεί. Μεταξύ των ανθρώπων που έφτασαν πρώτοι στον τόπο του δυστυχήματος, ήταν και ο πατέρας του 38χρονου, ο οποίος δεν άντεξε και λιποθύμησε.

«Ο Γιώργος ήταν αδελφός μου…»

Στην απολογία του στο δικαστήριο ψέλλισε μόνο: . Φορτισμένη ήταν και η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισής του, στον οποίο ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει να μην πει τίποτα, ενώ την ίδια ώρα ο πεθερός του (και πατέρας του θύματος) του ζητούσε να πει όσα πρέπει για να γυρίσει ο κατηγορούμενος στα παιδιά του.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η σύζυγος του κατηγορουμένου, η οποία αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η οικογένεια να μην αντιληφθούν την κατάσταση τα , 3,5 και 5,5 ετών παιδιά τους, ενώ περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Για «απόλυτη οδύνη του κατηγορουμένου» έκανε λόγο στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης, ζητώντας να μην τιμωρηθεί για την πράξη της ανθρωποκτονίας, πρόταση που υιοθέτησε το Δικαστήριο το οποίο έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο για το σκέλος που αφορούσε στην ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ