Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Αναβιώνει η βεντέτα που οδήγησε στη δολοφονία του Γιώργου Σαρακίνη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναβιώνει η βεντέτα που οδήγησε στη δολοφονία του Γιώργου Σαρακίνη

Ο πρώτος κατηγορούμενος έχει ομολογήσει ότι πυροβόλησε το θύμα καθώς εκείνο περνούσε με το αυτοκίνητο του έξω από το βενζινάδικο που διατηρούσε ο δεύτερος κατηγορούμενος, του οποίου ο πατέρας είχε δολοφονηθεί πριν από 30 χρόνια από τον πατέρα του θύματος. Πλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία από πρόθεση, της παράνομης οπλοκατοχής και παραποίησης όπλου.

Τι κατέθεσαν τα αδέλφια του θύματος

Με καραμπίνα έφτασε στον τόπο του εγκλήματος ο αδελφός του θύματος όταν ενημερώθηκε από γνωστό του, ότι κάποιος πυροβόλησε τον αδελφό του. «Δεν ήξερα τι έχει συμβεί ουτε αν κινδύνευα κι εγώ. Εξαιτίας του εγκλήματος που είχε διαπράξει ο πατέρας μου απέφευγα να περνάω από εκείνο το σημείο για να μην προκαλέσω» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι ο πρώτος κατηγορούμενος δεν είχε λόγο να σκοτώσει τον αδελφό του και ότι κάποιος τον έβαλε να το κάνει.

«Έψαχναν ένα θύμα για να πάρουν πίσω το αίμα του πατέρα τους. Προσπάθησαν να σκοτώσουν τον πατέρας μας αλλά δεν τα κατάφεραν» είπε στην κατάθεσή της η αδελφή του θύματος.

Ωστόσο, από τις καταθέσεις άλλων μαρτύρων στο «κάδρο» της υπόθεσης μπήκε και μια γυναίκα. Πρόκειται για την σύζυγο του πρώτου κατηγορουμένου, με την οποία διατηρούσε δεσμό παλιότερα ο αδελφός του θύματος, με τους μάρτυρες να αναφέρουν ότι υπήρξαν πολλά περιστατικά μεταξύ του βασικού κατηγορούμενου και του θύματος το οποίο ήθελε -κατά τις μαρτυρίες- να χωρίσει το ζευγάρι.

Προς επίρρωση των μαρτυριών, η σύζυγος του βασικού κατηγορούμενου στην κατάθεση της μίλησε για το πόσο δύσκολο ήταν να ξεφύγει από την πρώην σχέση της από την οποία ήθελε να χωρίσει από τον πρώτο κιόλας χρόνο. Ανέφερε ότι αισθανόταν απειλή ακόμα και για την ίδια της τη ζωή, ενώ, όπως ισχυρίστηκε, 15 μέρες πριν τη δολοφονία είδε το θύμα να σημαδεύει το σύζυγό της ο οποίος κατάφερε να διαφύγει.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 16 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ