Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του ναυτικού λόγω ασθένειας του προέδρου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του ναυτικού λόγω ασθένειας του προέδρου

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που παρουσίασε ο πρόεδρος της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δικαστηρίου της Αθήνας, οδήγησε μοιραία στην αναβολή της δίκης για την φρικτή δολοφονία του 63χρονου ναυτικού το πτώμα του οποίου βρέθηκε μέσα σε καταψύκτη διαμερίσματος στην Καλλιθέα.

Πρωτόδικα έχει επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στην σύζυγο του θύματος Βουλγαρικής καταγωγής και σε κάθειρξη 18 ετών καταδικάστηκε η φίλη της και συνεργός της στο έγκλημα η οποία κρατούσε το ανήλικο παιδί του θύματος στο μπαλκόνι την ώρα της δολοφονίας του πατέρα του. Μάλιστα σύμφωνα με την κατηγορία η δεύτερη κατηγορούμενη είναι εκείνη που φέρεται να την είχε φέρει σε επαφή με τα άτομα που θα εκτελούσαν το σχέδιο της δολοφονίας, του άτυχου ναυτικού.

Δύο μήνες μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σε δεύτερο βαθμό και ενώ η αποδεικτική διαδικασία είχε προοδεύσει αρκετά η δίκη αναβλήθηκε για τις 21 Φεβρουαρίου του 2020. Η ασθένεια του προέδρου του παρόντος δικαστηρίου θα τον κρατήσει αναγκαστικά μακριά από το Εφετείο της Αθήνας, και έτσι η εκδίκαση της υπόθεσης θα οδηγηθεί τον επόμενο Φλεβάρη και πάλι στο ακροατήριο με άλλη σύνθεση στην έδρα.

Παράλληλα λίγο πριν την αναβολή της δίκης οι δικαστές έκαναν δεκτή την αίτηση της αποφυλάκισης της δεύτερης κατηγορούμενης με την επιβολή περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, την υποχρέωση να εμφανίζεται δύο φορές στο ΑΤ της περιοχής της ενώ κατέβαλε εγγύηση  3.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα είχε εξαφανιστεί στις αρχές του 2015 μετά από τηλεφώνημα της πρώην συζύγου που τον καλούσε στο σπίτι που είχε νοικιάσει στην Καλλιθέα, επικαλούμενη ασθένεια του γιου τους. Κατά τη δικογραφία όταν το θύμα μπήκε στο διαμέρισμα, δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι, με τους δράστες να τον ακινητοποιούν, αφού προηγουμένως τον είχαν αναγκάσει να πιει ποτό στο οποίο είχαν ρίξει υπνωτικό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ