Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας της 69χρονης στη Ρόδο – Αθώα η εγγονή!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας της 69χρονης στη Ρόδο – Αθώα η εγγονή!

Το δικαστήριο απάλλαξε ομόφωνα λόγω αμφιβολιών την 33χρονη εγγονή του θύματος η οποία είχε κριθεί δύο φορές ένοχη και καταδίκασε μόνο τον 30χρονο ετεροθαλή αδελφό της για τη ληστεία και τη δολοφονία της άτυχης ηλικιωμένης.

Του επιβλήθηκε μάλιστα η ίδια ακριβώς ποινή στην οποία είχε καταδικαστεί μετά την αναίρεση που ασκήθηκε από τον Άρειο Πάγο που είχε κρίνει μη επαρκώς αιτιολογημένη την πρωτόδικη αθώωσή του από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω.

Αιτία η τηλεόραση

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε πάντως την ενοχή και των δύο εγγονιών της 69χρονης, ζητώντας να καταδικαστεί για άμεση συνέχεια στην ανθρωποκτονία η 33χρονη. Αιτία για το έγκλημα, σύμφωνα και με τη δικαστική απόφαση ήταν η… τηλεόραση που είχε στο σπίτι της η ηλικιωμένη γυναίκα η οποία πωλήθηκε έναντι 150 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του πάντως ο 30χρονος εγγονός της άτυχης ηλικιωμένης, σύμφωνα με τη «δημοκρατική» αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι σκότωσε την γιαγιά του, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καν φανταστεί πως είχε δολοφονηθεί όταν του ζήτησε η αδελφή του αναστατωμένη να πάρει τη τηλεόρασή της.

Εκείνος, όπως είπε, σχεδίαζε να πουλήσει την τηλεόραση μάρκας Samsung που είχε στο σπίτι του και για αυτό είχε προσεγγίσει τον φίλο του μέχρι που η αδελφή του, του μίλησε για αυτήν που είχε η γιαγιά τους. Εκείνο όμως που φαίνεται ότι «έκαψε» τον 30χρονο είναι η φράση «άσε τα έκανα σκ..» που χρησιμοποίησε ο ίδιος , δίνοντας την τηλεόραση, ζήτησε να πάρει ι την τηλεόραση αλλά και το DNA στη μαξιλαροθήκη του θύματος.

Η 33χρονη απολογούμενη αρνήθηκε οιαδήποτε σχέση με το έγκλημα, υποστηρίζοντας πως η γιαγιά της ήταν εκείνη που τη μεγάλωσε, τη βοηθούσε οικονομικά και την αγαπούσε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ