Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα για την υπόθεση του Ορέστη Παπαγεωργίου 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα για την υπόθεση του Ορέστη Παπαγεωργίου 

Στις 15 Ιανουαρίου αναμένεται η απόφαση του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για την υπόθεση θανάτου του 21χρονου Ορέστης Παπαγεωργίου, που απεβίωσε ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στο νησί της Σύμης το 2011.

Στην τελευταία συνεδρίαση ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων γιατρών, ενώ στις 15 Ιανουαρίου αναμένεται η ολοκλήρωση των αγορεύσεων των δικηγόρων και η ετυμηγορία του δικαστηρίου. Σημειώνεται ότι κατηγορούμενοι  βρίσκονται δύο γιατροί οι οποίοι σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή η πρώτη και σε 18 μήνες φυλάκιση επίσης με τριετή αναστολή ο δεύτερος, που ήταν ειδικευόμενος γιατρός.

Συμπτώματα πυρετού

Ο άτυχος νεαρός υπηρετούσε τη θητεία του σε μονάδα της Σύμης και είχε αρχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα πυρετού στις 23 Μαρτίου 2011, όταν έπειτα από δύο μέρες μεταφέρθηκε στη Ρόδο για περαιτέρω νοσηλεία. Εκεί επισκέφθηκε τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, όπου αφού οι γιατροί τον εξέτασαν του έδωσαν ιατρικές συμβουλές και αφού δεν διέγνωσαν κάτι σοβαρό όπως τον διαβεβαίωσαν, του συνέστησαν να επιστρέψει στο στρατιωτικό νοσοκομείο  και να ξεκουραστεί.

Οι μέρες περνούσαν και ο πυρετός δεν υποχωρούσε με τίποτα. Έτσι, λίγες μέρες αργότερα ο νεαρός σε πολύ άσχημη κατάσταση μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου αυτή τη φορά οι γιατροί διέγνωσαν ότι υπάρχει μηνιγγίτιδα οξείας μορφής. Το παιδί λίγες ώρες αργότερα έπεσε σε κώμα.

Διακομίστηκε με ΕΚΑΒ στη συνέχεια εκτάκτως στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε να είναι κλινικά νεκρός, αφού ήταν πλέον πολύ αργά και η ασθένεια είχε προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ