Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Από τις Porsche και τις Ελβετικές καταθέσεις στο φέσι των 14.000 ευρώ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Από τις Porsche και τις Ελβετικές καταθέσεις στο φέσι των 14.000 ευρώ

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείου Βόλου σε 42χρονο ο οποίος κατηγορείται ότι εξαπάτησε διαχειρίστρια ξενώνα σε χωριό του Πηλίου. Συνολικά ο άνδρας φέρεται να «φέσωσε» την ιδιοκτήτρια 14.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως στις επαφές του με την 45χρονη ιδιοκτήτρια, ανέφερε ότι είχε εμπειρία στην εστίαση και ότι γι’ αυτό ήθελε να φτιάξει ένα χώρο στον ξενώνα. Ακόμη ισχυρίστηκε ότι οι ιδιοκτήτες δεν εκμίσθωσαν τον ξενώνα με την άσκηση πίεσης, ενώ για την επένδυση είπε ότι η επιχείρηση δεν μπορούσε να την αντέξει οικονομικά, γιατί ήταν ένας δύσκολος χειμώνας με χιόνια και αποκλεισμούς.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο άνδρας παρουσιάστηκε σαν μισθωτής ξενοδοχείου στη Σαντορίνη με υψηλές καταθέσεις στην Ελβετία και αυτοκίνητο Porsche.

“Γνωστός” στη Σαντορίνη

Ο 42χρονος σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να είπε ότι είχε μπαρ στις Κυκλάδες και ότι είναι οικονομικά εύρωστος. Με αυτόν τον τρόπο πέτυχε να ενοικιάσει από τη διαχειρίστρια εταιρεία που ανήκει σε 45χρονη Βολιώτισσα τον ξενώνα για το διάστημα Ιουλίου – Οκτωβρίου 2012, υποσχόμενος παράλληλα ότι θα προχωρούσε στην αναβάθμισή του.

Η 45χρονη ιδιοκτήτρια του ξενώνα διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος όχι μόνο δεν είχε μπαρ, αλλά ήταν εργαζόμενος εκεί και επιπλέον ότι από το νησί αποχώρησε νύχτα εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα για να γλιτώσει από τα χρέη, τα οποία ήταν πάνω από 10.000 ευρώ, ενώ το ίδιο συνέβη και στη Σαντορίνη.

Την έβαλε να παριστάνει τη σύζυγο

Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών.  Το Δικαστήριο αποφάσισε ωστόσο να αθωώσει τη συγκατηγορούμενη του, μία 55χρονη, η οποία κατηγορείτο για συνέργεια σε απάτη και η οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε δύο έτη φυλάκισης με αναστολή.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ταχυδρόμος Βόλου», διαπιστώθηκε ότι η 55χρονη δεν είχε καμία σχέση με την απάτη και ότι ο 42χρονος τη χρησιμοποιούσε και εν αγνοία της την παρουσίαζε σαν σύζυγό του επειδή είχε μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ