Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Αρνήθηκαν απολογούμενες τις κατηγορίες οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αρνήθηκαν απολογούμενες τις κατηγορίες οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής

Με τις απολογίες της πρώην αρραβωνιαστικιάς του τέως χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγού και της συζύγου του επίσης κατηγορούμενου πυρηνάρχη Γιάννη Πατέλη και της κατοίκου του Αγίου Παντελεήμονα Θέμις Σκορδέλη συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Οι πρώτη αρνήθηκε ότι υπήρξε «μέτωπο γυναικών», η δεύτερη ότι ο σύζυγος της και η ίδια έχουν σχέση με την δολοφονία Φύσσα και η τελευταία δήλωσε ευθαρσώς χρυσαυγίτισα που ωστόσο δεν πείραξε και δεν προπηλάκισε ποτέ κανέναν.

Νικόλ Μπενέκη πρώην αρραβωνιαστικιά του Λαγού, εκφωνούσε τις ομιλίες που της έγραφε ο Ιω. Λαγός, γιατί «ήταν εντολή του ανώτερου μου», ενώ συνόδευε τον τότε σύντροφό της σε διάφορες εκδηλώσεις «όπως έκαναν όλες οι σύντροφοι και σύζυγοι των βουλευτών». Παράλληλα, δήλωσε ότι μόνο σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις ψήφισε Χρυσή Αυγή και χαρακτήρισε τον εαυτό της επαγγελματικό μέλος και όχι οπαδό.

Για τα μηνύματα που αντάλλαξαν ο Ιω. Λαγός και η Νικόλ Μπενέκη «μπράβο λατρεία πάντα χάνω τα καλά», μετά την επίθεση στο κοινωνικό Συνεργείο, η κατηγορούμενη είπε πως ήταν το γεγονός ότι ο Λαγός πήγε με άλλα άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα «και κατάφερε να ελευθερώσει» όσους είχαν προσαχθεί.

Πάντως για τις φωτογραφίες, όπου η κατηγορούμενη εμφανίζεται με όπλα ισχυρίσθηκε πως πρόκειται για το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού αδελφού της.

«Το ότι έκανε ένας άνθρωπος κάτι, δεν σημαίνει ότι είναι ένοχοι όλοι. Οι υπόλοιποι που φέρονται να ήταν εκεί, δεν μπορώ να ξέρω αν φταίνε όλοι, ούτε έχω επαφές με αυτούς» ισχυρίσθηκε απολογούμενη στη συνέχεια η γυναίκα του Πατέλη, Νίτσα Σκαρπέλη. Παραδέχθηκε ότι ήταν στέλεχος του πενταμελούς της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, και όχι μέλος της Χρυσής Αυγής, ισχυριζόμενη ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη δολοφονία του μουσικού Πάυλου Φύσσα κάτι που το πληροφορήθηκε την επόμενη ημέρα, ενώ και αργότερα δεν θέλησε να μάθει λεπτομέρειες, αν και κατηγορήθηκε ο σύζυγός της, «για να μην τα σκαλίζει».

«Δεν έχω προπηλακίσει ή εξυβρίσει κανέναν. Ζητούσα ποσόστωση, νομιμότητα και επιστροφή των παρανόμων αλλοδαπών, γιατί δεν γινόταν να αφομοιωθούν» υποστήριξε, η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της χρυσής αυγής Θέμις Σκορδέλη. «Το πιστεύω μου ήταν ‘Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια’ και ανήκα στη ΝΔ. Προσέφυγα στους βουλευτές και δεν με βοήθησαν, αλλά στράφηκα προς τη Χρυσή Αυγή γιατί είδα ανθρώπους, που τιμούν τον εθνικό ύμνο και τη σημαία. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μου έκανε την τιμή. Είδα ένα μορφωμένο άνθρωπο, μειλίχιο και μου το πρότεινε».

Για τους μετανάστες που τους έχει αποκαλέσει «κατσαρίδες» ζήτησε συγγνώμη και εξέφρασε τη λύπη της γι’ αυτά που περνάνε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ