Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Πατέρας Π. Φύσσα: «Ο Ρουπακιάς προσπαθεί να το εμφανίσει ως απλή ανθρωποκτονία. Δεν είναι έτσι»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πατέρας Π. Φύσσα: «Ο Ρουπακιάς προσπαθεί να το εμφανίσει ως απλή ανθρωποκτονία. Δεν είναι έτσι»

Αναιρώντας προηγούμενες καταθέσεις του ως προς το σημείο που βρισκόταν λίγο πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Γιώργος Ρουπακιάς υιοθέτησε σήμερα στην απολογία του την εκδοχή που ήδη έχουν αναφέρει στο δικαστήριο συγκατηγορούμενοι του, ισχυριζόμενος πως το επίμαχο βράδυ βρέθηκε λίγα μέτρα από την Τοπική της Νίκαιας γιατί έπρεπε να παραδώσει τρικάκια.

Ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του μουσικού, αναίρεσε προηγούμενες απολογίες του στις ανακριτικές αρχές, όπου είχε πει πως το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 βρισκόταν στο σπίτι του και ότι από εκεί ξεκίνησε για την Τοπική της Χρυσής Αυγής, ειδοποιημένος από άλλο τότε μέλος της οργάνωσης για το μήνυμα του πυρηνάρχη Γιώργου Πατέλη.

Σήμερα είπε πως από νωρίς το επίμαχο απόγευμα βρισκόταν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής από όπου με εντολή Πατέλη πήγε σε τυπογραφείο στο Περιστέρι να πάρει τα τρικάκια για να τα δώσει στον συγκατηγορούμενο του, Ι.Καζαντζογλου. Μετά από την παράδοση του υλικού όπως είπε, έμαθε για τα μηνύματα του Πατέλη και πήγε στα γραφεία της τοπικής όπου είδε τα μηχανάκια μαζεμένα να ξεκινούν για την καφετέρια Κοράλλι.

Στην επισήμανση της Εισαγγελέως ότι για πρώτη φορά επικαλείται τα τρικάκια η πρόεδρος ζήτησε από τον Ρουπακιά να διευκρινίσει αν αναιρεί την προηγούμενη απολογία του. Ο συνήγορος του, κ. Ρουμπέκας απάντησε ότι δεν την επιβεβαιώνει: “Την αναιρεί κ. πρόεδρε”.

Από την έδρα έγιναν πολλές ερωτήσεις στον κατηγορούμενο αν είναι σίγουρος πως όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο με το μαχαίρι στο χέρι, απέναντι του είχε μόνο τον Φύσσα και 3-4 φίλους του ή αν γινόταν συμπλοκή μεταξύ του μουσικού και μελών της Χρυσής Αυγής. Ο Ρουπακιάς τόνισε πως δεν υπήρχε κανένας άλλος εκεί ενώ όταν από την Έδρα του τόνισαν πως υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις καταθέσεις και βίντεο που αναφέρονται στον μουσικό και άτομα που είχαν στραφεί εναντίον του, ο κατηγορούμενος απάντησε πως μπορεί να είχε γίνει συμπλοκή πιο κάτω και ότι ο ίδιος δεν είδε κάτι τέτοιο.

Όπως χαρακτηριστικά του ανέφερε σύνεδρος: “ Είστε σίγουρος ότι ήταν με τον Φύσσα άλλοι 3 ή 4; Γιατί σε βίντεο και από μαρτυρικές καταθέσεις προκύπτει άλλη εικόνα. Λένε δύο μάρτυρες πως βγήκατε τελείως ατάραχος από το αυτοκίνητο , ότι σας άνοιξαν χώρο 3-4 που είχαν κυκλώσει τον Φύσσα και εσείς πλησιάσατε τον αγκαλιάσατε και καταφέρατε καίριο πλήγμα. Εσείς σήμερα μας είπατε πως φταίει ο Παύλος που έσκυψε…”

Κατηγορούμενος: Δεν είδα καμία συμπλοκή. Δεν ήταν κανένας άλλος εκεί. Δεν ήταν χρυσαυγίτες. Αυτό που σας καταθέτω, έκανε τρία τέσσερα βήματα προς εμένα.

Μία ακόμη επισήμανση από την έδρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συνηγόρου του Γιώργου Ρουπακιά.

Σύνεδρος: Λέτε πως από φόβο χτυπήσατε στο πόδι τον Φύσσα και πως δεν ξέρετε από μαχαίρια. Πώς εξηγείτε το χτύπημα που όπως φαίνεται ήταν τόσο αριστοτεχνικό και καίριο ώστε όπως λέγεται “άνοιξε η καρδιά σαν τριαντάφυλλο”.

Συνήγορος: Κυρία πρόεδρε, το υιοθετεί ο κ. Σύνεδρος αυτό; Τι είναι αυτά τα “σαν τριαντάφυλλο”;

Κατηγορούμενος: Ίσως επειδή δεν ήξερα… Ίσως με τις κινήσεις του σώματος…

Πρόεδρος: Προσπαθήσατε και πριν να πείτε για “τις κινήσεις του σώματος του θύματος” και σας έκοψα. Σας παρακαλώ. Δεν έχετε άλλη απάντηση προφανώς. Να απαντάτε στο πλαίσιο της λογικής

Μετά την διακοπή της δίκης ο κατηγορούμενος που νωρίτερα είχε αναφερθεί σε “μία απλή ανθρωποκτονία” θέλησε να επανορθώσει και είπε στο δικαστήριο

Ρουπακιάς: «Επειδή κάθισα και το σκέφτηκα έξω για αυτό το ατυχές, για την απλή ανθρωποκτονία, θέλω να πω πως το έχω μετανιώσει. Λυπάμαι ειλικρινά, μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω. Ήταν μία τραγική ανθρωποκτονία…»

Εισαγγελέας: Για τη δήλωσή σας ότι είναι απλή ανθρωποκτονία δώσατε μια εξήγηση…

Κατηγορούμενος: Έχω κλείσει δύο σπίτια το δικό μου και το δικό του..

Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο;

Συνήγορος Ρουπακιά: Αφήστε τον να ολοκληρώσει…

Κατηγορούμενος: Νιώθω μετανιωμένος. Τι να πω; Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω…

Ερωτηθείς από τον αναπληρωτή Εισαγγελέα για την δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου περί της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι ο ίδιος κατάλαβε ότι η δήλωση δεν αφορά την ευθύνη της ανθρωποκτονίας.

Εισαγγελέας: Τι σχέση έχει με εσάς;

Κατηγορούμενος: Δεν μπορώ να καταλάβω…

Εισαγγελέας: Γιατί να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτό που διαπράξατε εσείς;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω. Εγώ υποστηρικτής υπήρξα, ούτε στέλεχος, ούτε τίποτα. Μέχρι τον Πατέλη, πιο πάνω δεν ήξερα κανέναν .Ούτε τον Λαγό, ούτε τον Μιχαλολιάκο.

Ο Ρουπακιάς προκάλεσε την αντίδραση και του συγκατηγορουμένου του Θανάση Τσόρβα, όταν ανέφερε πως στην πορεία των οχημάτων που ξεκίνησαν για το Κοράλλι, ήταν και αυτό “με τους αδελφούς Τσόρβα”. Από την έδρα ρωτήθηκε μήπως το αυτοκίνητο ήταν του Καζαντζόγλου που είναι επίσης μαύρο και ο Ρουπακιάς απάντησε αρνητικά. Ο Θανάσης Τσόρβας ζήτησε τον λόγο και είπε πως δεν ήταν στην πορεία αναφέροντας πως το δικό του αυτοκίνητο “είναι πολύ χαρακτηριστικό” και είπε πως θα φέρει φωτογραφίες ώστε να αποδείξει ότι δεν είναι το δικό του αυτό που επικαλέστηκε ο Ρουπακιάς.

Με το τέλος της σημερινής διαδικασίας ο πατέρας του Παύλου Φύσσα δήλωσε:

«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο Ρουπακιάς προσπαθεί να το κάνει να φανεί σαν απλή ανθρωποκτονία. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είπε πολλά ψέμματα. Να σας πω ένα που είπε; Είπε ότι το μαχαίρωμα ήταν άμυνα. Πήρε μετά όμως τον Πατέλη τηλέφωνο και του είπε «μαχαίρωσα το Φύσσα».

Ο κ. Φύσσας ρωτήθηκε για την απουσία της συζύγου του, για πρώτη φορά από την δικαστική αίθουσα και απάντησε χαρακτηριστικά: «Με τη Μάγδα Φύσσα είναι άλλο θέμα. Άνθρωπος είναι, αντοχές έχει».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ