Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον «πάτερ Κλεομένη»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον «πάτερ Κλεομένη»

Ακριβά πλήρωσε τους βανδαλισμούς στους οποίους προέβη στο μνημείο των Λαρισαίων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, στην ομώνυμη πλατεία, το καλοκαίρι του 2017, ο ρασοφόρος αυτοαποκαλούμενος «μοναχός» Κλεομένης.

Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε βαρύς, καθώς το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας τον καταδίκασε ερήμην με ποινή φυλάκισης 18 μηνών αλλά και χρηματικό πρόστιμο 7.500 ευρώ.

Ο ρασοφόρος, που είναι γνωστός για την… τουλάχιστον αμφιλεγόμενη δράση του κατά των ΑΤΜ και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, εμφανιζόταν σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο να βεβηλώνει το μνημείο πετώντας αυγά. Ταυτόχρονα, έφτυνε, κλωτσούσε και έβριζε το μνημείο και τους Εβραίους, προσβάλλοντας με αυτό τον τρόπο την ιστορική μνήμη. Για το περιστατικό κατέθεσε και ο πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας, Μωυσής Μαγρίζος, που τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα είδαμε όλα από την κάμερα που έχουμε αλλά και μετά στο βίντεο που ανέβασε ο ίδιος», ενώ ταυτόχρονα αναρωτήθηκε «πώς ενώ τα κάνουν, μετά τα διαφημίζουν κιόλας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μνημείο των Εβραίων έχει ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα για όλη την Ελλάδα, καθώς είναι το πρώτο που έγινε στη χώρα. Η Ιερά Σύνοδος είχε ξεκαθαρίσει πως ο «πατήρ Κλεομένης» δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική Εκκλησία, αποδοκιμάζοντας τις παράνομες πράξεις του, ενώ εκτιμάται ότι ανήκει σε ομάδα του παλαιού ημερολογίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ