Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Για πλαστογραφία δικάζεται ο Ραφίκ Τζιμπούρ!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Για πλαστογραφία δικάζεται ο Ραφίκ Τζιμπούρ!

Στις 29 Οκτωβρίου θα καθίσει στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών ο Ραφίκ Τζιμπούρ κατηγορούμενος για πλαστογραφία.

Όπως αποκάλυψε η Realnews της Κυριακής, ο γνωστός ποδοσφαιριστής που έχει περάσει στο παρελθόν από μεγάλες ελληνικές ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος, ο Ατρόμητος, ο Άρης και ο Ολυμπιακός παραπέμπεται να δικαστεί καθώς συνελήφθη να οδηγεί μία BMW X5 με πλαστό αριθμό πλαισίου και αμαξώματος καθώς και πλαστή άδεια κυκλοφορίας. Ο ίδιος ο Τζιμπούρ ισχυρίστηκε εξεταζόμενος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας ότι το εν λόγω όχημα το είχε νοικιάσει για ένα μήνα, δηλώνοντας άγνοια για την πλαστότητα των στοιχείων.

Ωστόσο ο εισαγγελέας δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του και του άσκησε δίωξη παραπέμποντάς τον σε δίκη.

Η σύλληψη

Η ιστορία ξεκινά τον Οκτώβριο του 2015 όταν αστυνομικοί σταμάτησαν τον γνωστό ποδοσφαιριστή που οδηγούσε την BMW X5 στη Βάρη για έναν τυπικό έλεγχο. Ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου φαινόταν να είναι ένας Γεωργιανός. Καθώς βρέθηκε ανασφάλιστο βεβαιώθηκε στον Τζιμπούρ τροχονομική παράβαση με αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης, των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας , της οποίας είχε αντίγραφο, ενώ προσήχθη και στο Αστυνομικό Τμήμα.

Το αντίγραφο της άδειας είχε ημερομηνία έκδοσης την 23η Ιουλίου 2008. Από τον έλεγχο όμως προέκυψε ότι η ημερομηνία της αρχικής άδειας για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν 23-7-2004. Αμέσως οι αστυνομικοί υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά καθώς από την εμπειρία τους ήξεραν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν κατασκευαζόταν το 2004 αλλά μπήκε σε κυκλοφορία το 2006-2007. Έτσι κατασχέθηκε το αυτοκίνητο και ξεκίνησε ο έλεγχός του.

Όπως διαπιστώθηκε τα στοιχεία ταξινόμησης, ο αριθμός πλαισίου αλλά και ο αριθμός του αμαξώματος που έφερε δεν αντιστοιχούσαν στο συγκεκριμένο όχημα αλλά σε συνολικά 3! Ένα που εισήχθη στην Ελλάδα το 2004, ένα που κατασκευάστηκε το 2008, κυκλοφόρησε πρώτη φορά στην Μεγάλη Βρετανία και εκλάπη το 2011, κι ένα που κατασκευάστηκε επίσης το 2008 και εισήχθη από την Κίνα.

Εν ολίγοις όπως αναφέρεται και στο διαβιβαστικό που απέστειλε το Τμήμα Ασφάλειας Βάρης στον εισαγγελέα προέκυψε ότι «το κατασχεθέν αυτοκίνητο πρόκειται για αμάξι-κλώνος , αφού το παραχαραγμένο αναγραφόμενο πλαίσιο αντιστοιχεί και αυτό σε στοιχεία ιδιοκτήτη Ρ.Τ (του γεωργιανού δηλαδή από τον οποίο το είχε νοικιάσει ο Τζιμπούρ), με ίδιο αριθμό κυκλοφορίας του κατασχεθέντος. …»

Η κατάθεση του ποδοσφαιριστή

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ στην κατάθεσή του ενώπιον των αστυνομικών τον Οκτώβριο του 2015 υποστήριξε πως είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο από τον Γεωργιανό.

«Πριν ενάμιση μήνα περίπου ήμουν στο Κολωνάκι σε ένα εστιατόριο και ήρθε ένας γνωστός μου επ’ ονόματι «Βασίλης» αγνώστων λοιπών στοιχείων ο οποίος ήξερε ότι θέλω αμάξι για τις μετακινήσεις μου και μου είπε ότι έχει ένα φίλο , ο οποίος έχει ένα BMW Χ5 και αν ήθελα να το νοικιάσω, γιατί έχει οικονομικές δυσκολίες. Σε δύο ημέρες δώσαμε ραντεβού με τον «Βασίλη» να μου φέρει το αμάξι για να το δω. Μαζί του ήρθε έτερο άτομο επ’ ονόματι «Ρομάν» ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του οχήματος. Εν συνεχεία κάναμε και οι τρεις; Μια βόλτα με το αμάξι στην περιοχή του Κολωνακίου και αφού μου άρεσε , αποφάσισα να το νοικιάσω έναντι του χρηματικού ποσού των 2000 ευρώ για ένα μήνα. Στη συνέχεια έδωσα το χρηματικό ποσό στον «Ρομάν» και πήρα το αμάξι μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα του αυτοκινήτου, πλην του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, το οποίο όπως μου είπε το είχε ο ασφαλιστής του και θα μου το φέρει σε λίγες ημέρες, αλλά το αμάξι είναι κανονικά ασφαλισμένο. …»

Από την πλευρά του ο Γεωργιανός εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης της BMW δίνοντας εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων στο στάδιο της προκαταρκτικής, υποστήριξε ότι :

«Το αυτοκίνητο περιήλθε στην κατοχή μου την 6-10-2014 ως ενέχυρο από τον προηγούμενο κάτοχό του Π.Σ. Στο αυτοκίνητο αυτό άλλαξα δύο φορές πινακίδα, μία λόγω φθοράς και μία λόγω απώλειας την οποία δήλωσα στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας τον Απρίλιο του 2015. Το αυτοκίνητο ήθελα να το πουλήσω και είχα συμφωνήσει με κάποιο πρόσωπο ονόματι «Νίκος» αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος μου έδινε σταδιακά χρήματα μέχρι να το εξοφλήσει. Είχα κρατήσει την άδεια κυκλοφορίας την οποία θα παρέδιδα με την εξόφληση και τη μεταβίβαση. Όταν παρέδωσα το όχημα στον «Νίκο» αυτό ήταν ασφαλισμένο. Με τον Ραφίκ Τζιμπούρ συναντήθηκα χωρίς όμως να έχω καμία συναλλαγή μαζί του. Όσο καιρό είχα το αυτοκίνητο στην κατοχή μου δεν έκανα καμία αλλαγή και από εσάς ακούω ότι είχε άλλο αριθμό πλαισίου από αυτόν που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας .

Σας παραδίδω αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Τη φωτοτυπία άδειας που μου δείχνετε τη βλέπω για πρώτη φορά και δεν γνωρίζω πως βρέθηκε στα χέρια του Ραφίκ Τζιμπούρ . Εγώ στο «Νίκο» είχα δώσει φωτοτυπία της άδειας που σας δείχνω σήμερα…»

Όπως δήλωσε στην Realnews ο συνήγορος των κατηγορουμένων, Στάθης Mητσοκάλης: «Ο ποδοσφαιριστής Τζιμπούρ δεν έχει καμία συμμετοχή στις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται τουναντίον υπήρξε θύμα της υπόθεσης”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ