Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε (ήδη) βαρυποινίτη για την… ουρανοκατέβατη φούντα!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δέκα χρόνια κάθειρξη σε (ήδη) βαρυποινίτη για την… ουρανοκατέβατη φούντα!

Για πακέτο που μπήκε στο προαύλιο χώρο των φυλακών Αλικαρνασσού με… «φούντο» καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Ανατολικής Κρήτης 39χρόνος βαρυποινίτης. Το «πεσκέσι» που έφτασε ουρανοκατέβατο στις φυλακές Αλικαρνασσού περιείχε ναρκωτικά, μαχαίρι και κινητό τηλέφωνο.Το Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης δέκα ετών.

Αντίστοιχη απόφαση εξέδωσε και για 40χρονο φερόμενο ως αποστολέα του δέματος, ο οποίος ήταν απών από τη δικαστική αίθουσα. Αντίθετα, ο δικαστής απάλλαξε έναν 41χρονο συγκρατούμενο του 39χρονου, κρίνοντας ότι δεν εμπλεκόταν στην υπόθεση του δέματος.

Φούντα με “φούντο”

Αναλυτικά, το πακέτο περιείχε όπως αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς» αναφέρει σε ρεπορτάζ της ένα μαχαίρι, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο ναρκωτικά χάπια, 5,3 γραμμάρια χασίς και 0,7 γραμμάρια ηρωίνης. Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αρμοδίων αρχών το πακέτο ήταν «παραγγελία» του 39χρονο βαρυποινίτη. Δυστυχώς για τον ίδιο και ευτυχώς για την ασφάλεια των φυλακών οι σωφρονιστικοί που ενημερώθηκαν άμεσα από υπάλληλο της εξωτερικής φρουράς πρόλαβαν να αποσπάσουν το δέμα ενώ ετοιμαζόταν να αλλάξει χέρια και να «εξαφανιστεί».

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2017. Το πακέτο εκτοξεύτηκε στον προαύλιο χώρο της φυλακής από τη βορειοανατολική πλευρά του σωφρονιστικού καταστήματος, κίνηση που ευτυχώς έγινε αντιληπτή από τον φύλακα της εξωτερικής φρουράς. Ο τελευταίος πάτησε το μπουτόν του συναγερμού ενώ ενημέρωσε και μέσω ασυρμάτου τους σωφρονιστικούς της βάρδιας.

Το δέμα έσπευσε να πάρει στα χέρια του με αστραπιαίες κινήσεις ένας 39χρονος βαρυποινίτης,  ο οποίος αφού το έκρυψε κάτω από τα ρούχα του, κινήθηκε με χαλαρό βηματισμό προς το ισόγειο του κτιρίου. Σωφρονιστικοί κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν ενώ επιχειρούσε να περάσει το πακέτο σε 41χρονο συγκρατούμενό του.

Ποιός έκανε την… εκτόξευση;

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι η έρευνα οδήγησε στην ταυτότητα του ατόμου που είχε αναλάβει να εκτελέσει την «παραγγελία» και να εκτοξεύσει το δέμα μέσα στις φυλακές. Ο υπάλληλος της εξωτερικής φρουράς πρόλαβε να συγκρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο αποστολέας. Προέκυψε ότι πρόκειται για 40χρονο από χωριό του Μονοφατσίου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ στον 39χρονο βαρυποινίτη που παρέλαβε το δέμα και στον 40χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος ωστόσο καταδικάστηκε ερήμην του.Ο έτερος κρατούμενος αθωώθηκε καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ιδέα για το δέμα. Όπως είπε, το έβαλε αιφνιδιαστικά στην τσέπη του ο συγκρατούμενός του για να μπερδέψει τους σωφρονιστικούς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ