Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δίκη ΧΑ – Απολογία Αρ. Χρυσαφίτη: Προφυλακίστηκα λόγω πολιτικής σκοπιμότητας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη ΧΑ – Απολογία Αρ. Χρυσαφίτη: Προφυλακίστηκα λόγω πολιτικής σκοπιμότητας

Με την απολογία του Αριστοτέλη Χρυσαφίτη ολοκληρώθηκαν οι εξηγήσεις όλων των κατηγορουμένων ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο με τις απολογίες των κατηγορουμένων για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Και ο 18ος κατηγορούμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού αρνήθηκε κάθε σχέση με τη δολοφονία, υποστήριξε πως οι συνομιλίες του το μοιραίο βράδυ με συγκατηγορουμένους του ήταν για άσχετα ζητήματα και ισχυρίστηκε πως η προφυλάκιση του ήταν αποτέλεσμα πολιτικής σκοπιμότητας.

«Αν δεν ήταν το πολιτικό ζήτημα δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Μάλιστα υπεραμύνθηκε και των υπόλοιπων συγκατηγορουμένων του, κάνοντας λόγω «για ανθρώπους οικογενειάρχες, με αρχές, τίμιους. Είναι καλοί άνθρωποι, βοηθούσαν. Δεν είναι σε καμία περίπτωση εγκληματίες. Δεν θα ήμουν εγώ στο χώρο αν ήταν. Δεν έκαναν κάτι κακό».

Πρόεδρος: Από τη άλλη υπάρχει μία ανθρωποκτονία… στη δικογραφία εκτός από τον ένα που έδωσε τις μαχαιριές, φαίνεται πως υπήρχε στο σημείο ικανός αριθμός ανθρώπων και με την παρουσία τους είχαν συμμετοχή.

Κατηγορούμενος: Σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθούσα…

Πρόεδρος: Επειδή λέτε για τους υπόλοιπους ότι είναι οικογενειάρχες.. Παίρνετε θέση και για άλλους…

Κατηγορούμενος: Γνώριζα ότι είναι καλοί άνθρωποι και οικογενειάρχες.

Πάρεδρος: Ακόμα και ο Ρουπακιάς;

Κατηγορούμενος: Σε καμία περίπτωση δεν θα μου περνούσε από το μυαλό, έπεσα από τα σύννεφα, δεν τον ήξερα καλά, αλλά δεν το περίμενα..

Όσον αφορά τις πολλές τηλεφωνικές του συνομιλίες εκείνο το βράδυ, ο κατηγορούμενος τις απέδωσε στο ότι είναι… κοινωνικό άτομο! Την ίδια στιγμή, τόνισε πως δεν είχαν καμία σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ούτε εκείνη που είχε με τον Γ.Πατέλη στη μία περίπου τα ξημερώματα!

Ειδικότερα, το δικαστήριο έμεινε στο τηλεφώνημα που έκανε ο κατηγορούμενος στις 00:53 μέσω κινητού τηλεφώνου τρίτου, προς τον πυρηνάρχη Νίκαιας, Γ. Πατέλη.

Ο κατηγορούμενος που κατέθεσε πως ύστερα από μία γιορτή βρέθηκε στις 12:30 σε φιλικό σπίτι στον Αγ. Παντελεήμονα, κατέθεσε πως ο λόγος που μίλησαν ήταν κάποια τρόφιμα που ήθελε να παραλάβει από τον Γ. Πατέλη την επόμενη ημέρα, πράγμα όμως που σχολιάστηκε αφού εκείνη την ώρα ο τελευταίος ήταν ήδη ενήμερος για το μαχαίρωμα.Βέβαια από την πάρεδρο του δικαστηρίου, του επισημάνθηκε πως  «παρά τις απανωτές κλήσεις που δέχεστε όλο το βράδυ, το επίμαχο διάστημα της δολοφονίας δεν δέχεται και δεν κάνει καμία κλήση». Όσο για τους κλήσεις που έκανε από τηλέφωνα φιλικών του προσώπων, ανέφερε ότι δεν είχε μονάδες στο δικό του κινητό, ενώ αρκετές φορές που έπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με την απολογία του στην ανάκριση, απέδωσε ευθύνες στην εφέτη ανακρίτρια.

Πρόεδρος: Λέτε ότι λίγο πριν τη μία μιλάτε με τον Πατέλη για τα τρόφιμα. Σήκωσε το τηλέφωνο;

Κατηγορούμενος: Ναι. Απάντησε ο ίδιος…

(Παρατεταμένη σιωπή)

Κατηγορούμενος: Έχω λίγο….

Πρόεδρος: Έχουμε ακούσει ότι κάποια στιγμή ο Πατέλης δεν σήκωνε το τηλέφωνο, ότι έβγαινε η γυναίκα του και τον απέτρεπε να μιλήσει εκείνος. Μου κάνει εντύπωση να κάθεται ο Πατέλης να συζητάει με εσάς για τα τρόφιμα. Νομίζω ότι είναι μείζον ότι έχει μάθει για το μαχαίρωμα του Ρουπακιά και κάθεται και συζητάει με εσάς από πού θα πάρετε τα τρόφιμα;

Κατηγορούμενος: Δεν το γνωρίζω…

Πρόεδρος: Δεν μπορείτε να το απαντήσετε. Δεν σας είπε κάτι; Δεν ήταν ταραγμένος;

Κατηγορούμενος: Όχι, δεν κατάλαβα κάτι…

Πρόεδρος: Και οι επαναλαμβανόμενες κλήσεις είναι κάπως…

Κατηγορούμενος: Το καταλαβαίνω. Εγώ μίλαγα απλά στο τηλέφωνο… βρέθηκα από τα θρανία του σχολείου σε ένα κελί φυλακής. Ζήτησα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προσπάθησα να δείξω ότι δεν πείραξα κανέναν, έχω καθαρό ποινικό μητρώο.

Πρόεδρος: Με τον Τσορβά μιλήσατε;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι…

Εισαγγελέας: Την ώρα που μιλάτε με τον Τσορβά, εκείνος δήλωσε στην απολογία του ότι είναι στο σημείο των επεισοδίων…

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι…

Πρόεδρος: Αν ξαναμετρήσουμε τις κλήσεις είναι πολλές. Τί ήθελαν μέσα στη νύχτα όλα αυτά τα τηλ;

Κατηγορούμενος: Εγώ ξέρω ότι διασκέδαζα και βρέθηκα ξαφνικά στη φυλακή. Χωρίς να έχω σκοτώσει κανέναν, καταστράφηκε η ζωή μου, οι σπουδές μου. Έχω ένα νεογέννητο μωρό και θέλω να το μεγαλώσω. Δεν έχω πειράξει κανέναν άνθρωπο.

Πρόεδρος : Όταν βγήκατε, προσπαθήσατε να μάθετε τί είχε συμβεί;

Κατηγορούμενος: Ήμουν πολύ απογοητευμένος.

Καταστράφηκε η ζωή μου. Επιχείρησα να μάθω. Συνάντησα άτομα, ρωτούσα «τί έχει γίνει;» και όλοι έλεγαν «δεν ξέρω».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ