Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Διεκόπη εν μέσω λυγμών η δίκη του «δράκου της Ξάνθης»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διεκόπη εν μέσω λυγμών η δίκη του «δράκου της Ξάνθης»

Σε λυγμούς ξέσπασε ο χαροκαμένος πατέρας της Ζωής Δαλακλίδου, η οποία βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια του «δράκου της Ξάνθης» Χρήστου Παπάζογλου τον Δεκέμβριο του 2012, όταν μπήκε στην αίθουσα Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κομοτηνής όπου θα εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό η δίκη του 34χρονου δολοφόνου και βιαστή.

Ωστόσο, η ακροαματική διαδικασία διεκόπη για τις 9 Απριλίου, καθώς ο συνήγορος τού κατηγορούμενου που εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης, δήλωσε κώλυμα για λόγους υγείας.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε απογοήτευση στην οικογένεια της αδικοχαμένης 34χρονης που βιάστηκε, κακοποιήθηκε άγρια και κάηκε ζωντανή στην είσοδο της πολυκατοικίας της τα ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου 2012. Ο Χρήστος Παπάζογλου είχε παγώσει το πανελλήνιο όταν, λίγο μετά τη δολοφονία, είχε περιγράψει τηλεφωνικά στην εκπομπή «Μίλα» της Τατιάνας Στεφανίδου το χρονικό του εγκλήματος, παραδεχόμενος ότι του αξίζει η θανατική ποινή:

«Κάναμε ό,τι κάναμε με τη θέλησή της. Κάποια στιγμή τραβήχτηκα γιατί κατάλαβα ότι αυτό που είχα κάνει δεν ήταν σωστό και εκείνη μου είπε «τώρα θα σε κλείσω μέσα». Φοβήθηκα, γιατί δεν ήθελα να πάω φυλακή και έγινε ό,τι έγινε», ισχυρίστηκε και περιέγραψε με ψυχραιμία καρέ – καρέ το περιστατικό: «Την χτύπησα, με χτύπησε και μετά λιποθύμησε. Για να μην αφήσω στοιχεία, πήρα βενζίνη από ένα μηχανάκι, την περιέλουσα με αυτή και της έβαλα φωτιά. Όταν της έβαλα φωτιά, την άκουσα να φωνάζει. Ήταν ζωντανή!»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ