Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Είμαι αθώα, θέλω να δικαστώ!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Είμαι αθώα, θέλω να δικαστώ!

Έκκληση στους δικαστές απηύθυνε η νεαρή κατηγορούμενη από τη Βουλγαρία, Γιορντάνκα Στοίτσεβα, που κατηγορείται για απλή συνεργεία στην ανθρωποκτονία από πρόθεση του 63χρόνου ναυτικού, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε σε έναν… καταψύκτη ένα χρόνο μετά το έγκλημα. Η κατηγορούμενη, δηλώνοντας αθώα, ζήτησε μία σύντομη δικάσιμο.

Η δολοφονία του 63χρόνου ναυτικού πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2015.Βασική κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι η πρώην σύζυγος του ναυτικού, η 52χρόνη Βουλγάρα, Ανέλια Αλεξάνδροβα, η οποία κατηγορείται ότι οργάνωσε τη δολοφονία του, πληρώνοντας τρεις συμπατριώτες της για να διαπράξουν το έγκλημα. Στη μέση, ο ανήλικος γιος τους, καθώς η κατηγορούμενη καταγγέλλει πως το θύμα τον κακοποιούσε σεξουαλικά.

Πρωτόδικα, η πρώην σύζυγος του ναυτικού κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και της επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και διαρκή στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων. Ακόμη, δικαστές και ένορκοι έκριναν ένοχη και την συμπατριώτισσα της, κατά μετατροπή όμως του κατηγορητηρίου για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Στη νεαρή κατηγορουμένη επιβλήθηκε κάθειρξη 18 ετών και πενταετή στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων. Στον τρίτο κατηγορούμενο που είχε βρει τον καταψύκτη μέσα στον οποίο εντοπίστηκε η σωρός του άτυχου ναυτικού, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία. Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε χθες στο Δικαστήριο και η έφεση του απορρίφθηκε ως αστήρικτη.

Χθες, πάντως η προγραμματισμένη έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των δίωρων στάσεων των γραμματέων. Το αποτέλεσμα ήταν να δοθεί αναβολή στην υπόθεση.

Ωστόσο, η αρχική ημερομηνία που έδωσε το Δικαστήριο ημερομηνία ήταν για τον Δεκέμβριο του 2019. Άμεση ήταν η αντίδραση της νεαρής κατηγορούμενης και της υπεράσπισης της που ζήτησαν μία πιο σύντομη δικάσιμο.

«Είμαι αθώα, δεν έχω σκοτώσει κανέναν και δεν αντέχω άλλο στη φυλακή» είπε η κατηγορουμένη στους δικαστές.

Η νεαρή κατηγορουμένη, προανακριτικά, είχε περιγράψει τη σκηνή του εγκλήματος και είχε αναφέρει πως βοήθησε τη συμπατριώτισσα της να βρει τους ‘’εκτελεστές’’ του συμβολαίου θανάτου. Ωστόσο, στην απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας και στη δίκη, έκανε στροφή 180 μοιρών και αρνήθηκε την εμπλοκή στην ανθρωποκτονία του άτυχου ναυτικού αν και παραδέχθηκε ότι η πρώην σύζυγος του ναυτικού, της είχε ζητήσει να βρει κάποια πρόσωπα που να μπορούν να εκφοβίσουν τον άνδρα της. Η νεαρή κοπέλα υποστήριξε πως μετέφερε το αίτημα της συγκατηγορούμενής της, στον φίλο της και όλοι μαζί στη συνέχεια συναντήθηκαν, παρουσία και του ανήλικου παιδιού, για να το συζητήσουν. Η κατηγορουμένη ανέφερε πως η δική της γνώση για τα όσα έγιναν σταματάει σε αυτό το σημείο και πως και εκείνη έμαθε για το έγκλημα από τα ΜΜΕ.

Τελικά, η δίκη αναβλήθηκε για τις 18 Μαρτίου 2019.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ