Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: «Εγκληματικός νους και παθολογικός ψεύτης» ο ιθύνων!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: «Εγκληματικός νους και παθολογικός ψεύτης» ο ιθύνων!

Έξι χρόνια  έχουν περάσει από τη στιγμή που χάθηκε ο Μάριος Παπαγεωργίου και τα ερωτήματα για την τύχη του 26χρονου φοιτητή εξακολουθούν να πλανώνται βασανιστικά, με τη Δικαιοσύνη να αναζητά, για δεύτερη φορά, απαντήσεις σε μία υπόθεση με πολλά σκοτεινά σημεία.

«Ο μόνος άνθρωπος ο οποίος μπορεί να πει πού είναι το παιδί, είναι ο βασικός κατηγορούμενος.  Είναι ο μόνος που το γνωρίζει», τόνισαν οι δύο  αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που επόπτευαν των ερευνών για την εξαφάνιση του 26χρονου φοιτητή, καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για την υπόθεση της αρπαγής  και της  δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου,  τον Αύγουστο του 2012.

Ο κατηγορούμενος σχεδίαζε την απαγωγή και της μητέρας του Μάριου

Ο 73χρονος βασικός κατηγορούμενος ήταν αυτός που σχεδίασε την απαγωγή και τη δολοφονία του άτυχου Μάριου, το πτώμα του οποίου ουδέποτε βρέθηκε, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.  «Δεν έχω καμία αμφιβολία», είπε  χαρακτηριστικά  ο ένας από αυτούς, ο οποίος  αναφέρθηκε και  στην απαγωγή που, όπως είπε,  σχεδίαζε για τη μητέρα του Μάριου.

Ο μάρτυρας επικαλούμενος τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί από την έρευνα εμφανίστηκε πεπεισμένος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στην υπόθεση ο 73χρονος.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον ρόλο του κατηγορούμενου, για το τι έκανε, την αναλγησία του και τι σχεδίαζε να κάνει μετά στη μητέρα του Μάριου. Είναι ένας παθολογικός ψεύτης, ένας άνθρωπος που έβρισκε ευάλωτους ανθρώπους για να τους χειραγωγεί», ανέφερε ο μάρτυρας.

  • Μάρτυρας: Ο μόνος που μπορεί να πει πού είναι το παιδί, είναι αυτός. Είναι ο μόνος που το γνωρίζει.
  • Υπεράσπιση: Ήταν πράγματι δολοφονία; Δεν υπάρχει πτώμα…
  • Μάρτυρας: Το συγκεκριμένο παιδί δεν είχε λόγο να εξαφανιστεί.
  • Υπεράσπιση: Πώς το ξέρετε;
  • Μάρτυρας: Από την εμπειρία μου. Πεποίθησή μου είναι ότι το έχουν σκοτώσει το παιδί.

«Είμαι σίγουρος ότι ο Μάριος δεν είναι στη ζωή»

Εγκληματικό  νου και παθολογικό ψεύτη  χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο και ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος εξέφρασε τη  βεβαιότητα ότι ο Μάριος  δεν είναι  ζωντανός. «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι έκανε την απαγωγή, που είχε αυτή την κατάληξη και μετά να σχεδιάζει και την απαγωγή της μάνας του. Είμαι σίγουρος ότι ο Μάριος δεν είναι στη ζωή».

Ο μάρτυρας μίλησε για μία εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον βασικό κατηγορούμενο. «Το ότι χρησιμοποιεί διαφορετικά άτομα (σ.σ. για την απαγωγή του Μάριου και για την απαγωγή της μητέρας του) είναι άλλο. Μιλάμε για έναν παθολογικό ψεύτη που προκειμένου να πείσει τον σκοπό του, χρησιμοποιούσε τον περίγυρό του».

Τα «κενά» κι οι παραλείψεις

Αίσθηση πάντως προκάλεσαν και σήμερα τα κενά που συνεχίζουν να υπάρχουν στην υπόθεση, με το  δικαστήριο να αφήνει αιχμές για τις  πλημμελείς ενέργειες της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, για τον εντοπισμό του Μάριου αλλά και των δραστών. Από τα «βέλη» του δικαστηρίου βέβαια δεν  ξέφυγε και ο γιος του βασικού κατηγορούμενου ο οποίος αν και αστυνομικός περισσότερο συσκότισε παρά φώτισε την υπόθεση.

«Επειδή ήταν αστυνομικός, δεν τον αγγίξαμε και αναλαμβάνω την ευθύνη γι’ αυτό που λέω», τόνισε με νόημα ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Άφαντος και πάλι ο γιος του κατηγορουμένου

Κατά τη διαδικασία, δεν εμφανίστηκε για άλλη μια φορά, ο  δεύτερος  γιος του κατηγορουμένου για να καταθέσει, για τον οποίο το δικαστήριο έχει διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του. «Η κατάθεσή του είναι καθοριστική, ικανή να κάμψει τη θέση του κατηγορούμενου για το πού βρίσκεται το πτώμα και ο νοών νοείτο», είπε η πολιτική αγωγή ζητώντας εκ νέου να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του.

Τελικά το αίτημα της  πολιτικής αγωγής έγινε δεκτό, καθώς το δικαστήριο επανέφερε την απόφασή του για τη βίαιη προσαγωγή του και η δίκη διεκόπη για τις 10 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ