Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για το διπλό φονικό της Κρήτης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για το διπλό φονικό της Κρήτης

Αποφυλακίστηκε, ύστερα από 6,5 χρόνια κράτησης ο 57χρονος κρεοπώλης που είχε καταδικαστεί για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία, με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη, τον Ιούνιο του 2012.

Ο 57χρονος ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost. gr, πέρασε ελεύθερος την πύλη των φυλακών Αγυιάς Χανίων, πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ισόβια τα οποία, όμως, «έσπασαν» σε δεύτερο βαθμό, με την ποινή του να μειώνεται στα 23 χρόνια κάθειρξης, πέρυσι το Δεκέμβριο.

To Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης είχε κρίνει ένοχο τον 57χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βρασμό ψυχικής ορμής όσον αφορά τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη. Το δικαστήριο αντίθετα είχε αθωώσει τον αδελφό του βασικού κατηγορουμένου της υπόθεσης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιάννη Ξυδάκη, πατέρα του ενός από τα θύματα.

Οι συγγενείς των θυμάτων πάντως με ανακοίνωσή τους είχαν τονίσει πως η απόφαση του δικαστηρίου τους «πληγώνει», σημειώνοντας ότι « καθιστά την ανθρώπινη ζωή ως αντικείμενο ευτελούς αξίας και άρα ο καθένας εγκληματίας μπορεί να δρα ανενόχλητος».

Οι δύο οικογένειες μιλούσαν μάλιστα για «στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων στον Προφήτη Ηλία», που κατέθεσαν ως μάρτυρες στο δικαστήριο ενώ εξέφραζαν την ανησυχία τους για το τι πρόκειται να ακολουθήσει εάν οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της δευτεροβάθμιας δίκης, στο δικαστικό μέγαρο του Ηρακλείου, τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια για την αποφυγή επεισοδίων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ