Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ελεύθερος ο 45χρονος που εκβίαζε εκδιδόμενες παριστάνοντας τον δημοσιογράφο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεύθερος ο 45χρονος που εκβίαζε εκδιδόμενες παριστάνοντας τον δημοσιογράφο

Ελεύθερος με εγγύηση 3.000 ευρώ και τον όρο εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε μετά την απολογία του ο 45χρονος που φέρεται να εκβίαζε εκδιδόμενες γυναίκες παριστάνοντας τον δημοσιογράφο ή απειλώντας ότι θα γράψει κακές κριτικές σε ιστοσελίδες για οίκους ανοχής.

Ο κατηγορούμενος, ήταν γνωστός στις Αρχές καθώς στις 21 Οκτωβρίου είχε προβεί στην πρώτη του καταγγελία για οίκο ανοχής, όπου καλώντας στην Άμεση Δράση, υποστήριξε σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, ότι «ονομάζεται Παπαϊωάννου και φέρει την ιδιότητα του Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών και ότι θα αναμένει ο ίδιος στο σημείο να υποδείξει ανήλικο κορίτσι που εργάζεται σε οίκο ανοχής, πλην όμως ουδέποτε εμφανίστηκε».

Ζητούσε να μην πληρώνει για “υπηρεσίες” που του παρείχαν

Ο 45χρονος άνδρας είχε σπείρει τον πανικό στις ιερόδουλες της πόλης, καθώς σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, ζητούσε να μην πληρώνει χρήματα για υπηρεσίες που του παρείχαν, λέγοντας πως ήταν δημοσιογράφος σε γνωστά κανάλια και πως αρθρογραφεί και στις ιστοσελίδες  Burdela.com και Ierodoules.com και θα γράψει κακές κριτικές. Όταν οι απειλές του δεν έπιαναν τόπο, καλούσε στην Άμεση Δράση λέγοντας πως στον οίκο ανοχής εργάζονται ανήλικες. Ο ίδιος στην κατάθεσή του στις 26 Οκτωβρίου στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, είπε στους αστυνομικούς: «Είμαι δημοσιογράφος του Ant1 και εργάζομαι στο σταθμό περί τα 7 χρόνια. Στα πλαίσια του ρεπορτάζ που έκανα για τις εκδιδόμενες γυναίκες και τους οίκους ανοχής, μετέβηκα σήμερα σε σημείο που γνωρίζω ότι λειτουργεί οίκος ανοχής, όπου ανακάλυψα ότι εργάζεται ανήλικη και κάλεσα την Άμεση Δράση».

Ωστόσο, περνώντας το ανακριτικό κατώφλι διαφοροποιήθηκε στην απολογία του, υποστηρίζοντας ότι εργάζεται «ημιεπαγγελματικά» ως δημοσιογράφος και βασική του εργασία είναι συμβασιούχος σε υπηρεσία του Δημοσίου.

Εργαζόταν ανήλικο κορίτσι

Στη συνέχεια δε, ανέτρεψε τα όσα υποστήριξε περί ρεπορτάζ που τον οδήγησε στον οίκο ανοχής και ανέφερε ότι διατηρούσε «πιο προσωπική σχέση» με μια από τις εκδιδόμενες γυναίκες. «Μου αποκάλυψε τη δυσφορία της για τον οίκο ανοχής που εργαζόταν, καθώς διαπίστωσε ότι εργαζόταν εκεί ανήλικο κορίτσι. Επειδή η ίδια φοβόταν να καταγγείλει το γεγονός στις Αρχές, ζήτησε από εμένα να το πράξω», είπε στην απολογία του.

Η φερόμενη ως φίλη-σύντροφός του 45χρονου, στην δική της κατάθεση στην αστυνομία, ξεκαθάρισε ότι επρόκειτο απλώς για σταθερό πελάτης. «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ερχόταν στον οίκο ανοχής και ενημέρωνε όλες τις εκδιδόμενες, μαζί με εμένα, ότι εργάζεται για λογαριασμό συγκεκριμένων σάιτ και ότι μπορεί να γράψει κριτικές.

Όποια κοπέλα δεν την πλήρωνε έγραφε άσχημα πράγματα για αυτήν. (…) Τις περισσότερες φορές, αφού σχολούσα από τον οίκο ανοχής, με περίμενε απ’ έξω και ζήταγε τα χρήματα που μου έδωσε για τις υπηρεσίες μου».

Σύμφωνα με το “Έθνος” στις ίδιες καταγγελίες προέβησαν και άλλες εργαζόμενες στον συγκεκριμένο οίκο ανοχής, ενώ σε κατάθεσή της στην αστυνομία μια 39χρονη υποστήριξε ότι «είναι γνωστό στη γειτονιά ότι κάνει ψεύτικες καταγγελίες εδώ και χρόνια, εμένα με απείλησε και μου είπε ότι μ’ έχει γράψει με κάμερα και θα με κάνει μοντάζ και θα με βγάλει στα πορνοσάιτ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ