Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Εν αναμονή της απόφασης για την υπόθεση βιασμού 5χρονης από τον άνθρωπο που έβλεπε σαν παππού της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εν αναμονή της απόφασης για την υπόθεση βιασμού 5χρονης από τον άνθρωπο που έβλεπε σαν παππού της

Εν αναμονή της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Κρήτης βρίσκεται η υπόθεση ασέλγειας ενός 71χρονου σε βάρος της 5χρονης ανιψιάς του, ενώ την ίδια στιγμή διώκεται και για ανάλογες πράξεις στην 9χρονη αδελφή της. Πριν από περίπου 11 χρόνια, το 5χρονο τότε κοριτσάκι έτρεξε στη μητέρα του, περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις πράξεις στις οποίες ο 60χρονος τότε κατηγορούμενος την είχε αναγκάσει να υπομείνει, για να ικανοποιηθεί ο ίδιος, σε αποθήκη, στην αυλή του σπιτιού του.

Αρνείται όλες τις κατηγορίες

Στην δικαστική αίθουσα βρέθηκαν οι γονείς και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές του κοριτσιού, που σήμερα είναι 16 ετών και περιέγραψαν λεπτομερώς όσα έγιναν εκείνες τις ημέρες και στιγμάτισαν το κοριτσάκι στην τρυφερή ηλικία των πέντε ετών. Από τη μεριά του ο 71χρονος, που σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη, εξακολουθεί να αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Μάλιστα, η σύζυγός του υπαινίχθηκε στο δικαστήριο πως η οικογένεια του κοριτσιού έχει “σκηνοθετήσει” την υπόθεση για να αποσπάσει χρήματα. Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ότι ο κατηγορούμενος, που είχε αποφυλακιστεί λόγω βαρηκοΐας, έμοιαζε να ακούει μια χαρά! Σε ερώτηση δε του Προέδρου Εφετών για το εάν ακολούθησε κάποια αγωγή, εκείνος απάντησε πως “έγιανε” μόνος του! Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλευρό του κατηγορούμενου, εμφανίστηκαν πολλοί κάτοικοι του χωριού προκειμένου να τον στηρίξουν.

Το χρονικό

Οι οικογένειες θύτη και θύματος έμεναν δίπλα δίπλα και μάλιστα είναι συγγενείς. Το ίδιο επίθετο των δύο οικογενειών οδηγούσε συχνά στο μπέρδεμα της αλληλογραφίας, με αποτέλεσμα η μικρούλα, με τις δύο μεγαλύτερες αδελφές της να πηγαίνουν στο σπίτι του για να επιστρέφουν τα γράμματα και να περνούν κάποια ώρα εκεί αφού τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός τους, τις κερνούσαν γλυκά και αναψυκτικά και είχαν αποκτήσει οικειότητα μαζί τους.

Αν και οι διαθέσεις του κατηγορουμένου είχαν γίνει αντιληπτές από τον πατέρα της μικρής, που είχε απαγορεύσει να πηγαίνουν σπίτι του, ο ίδιος δεν μπορούσε να διανοηθεί πως ο ηλικιωμένος θα έβλαπτε την μικρή, η οποία συνέχιζε να τον επισκέπτεται καθώς τον όπως έλεγε «έβλεπε σαν παππού της». Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα και μήνες μετά το συμβάν, το κορίτσι τον περιέγραφε σαν έναν “καλό άνθρωπο” που δεν θέλει να της ξανακάνει αυτά που της έκανε στην αποθήκη.

Την μοιραία Κυριακή, οι γονείς είχαν αναθέσει στην μεγάλη αδελφή να προσέχει την 5χρονη, που έπαιζε στην αυλή με κάποια νεογέννητα σκυλάκια. Η μητέρα έλειπε στην δουλειά ενώ ο πατέρας μελετούσε με την μεσαία κόρη, όταν η μικρή ξέφυγε για λίγο από την προσοχή της αδελφής της και πήγε στο σπίτι του 60χρονου.

Με την επιστροφή της, διηγήθηκε στην μητέρα της, το πως ο 60χρονος γείτονας ενώ βρισκόταν σε στύση, προσπάθησε να την βιάσει και στην συνέχεια εκσπερμάτωσε στην κοιλιά της. Η οικογένεια πήγε αμέσως στην αστυνομία και κατήγγειλε το συμβάν, ενώ ακολούθησαν όλες οι απαραίτητες ιατροδικαστικές και ψυχολογικές εξετάσεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ