Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

“Εξοντώνουν” -με αγωγή αποζημίωσης 1.000.000€- ιχθυολόγο που κατήγγειλε μεγάλη εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Εξοντώνουν” -με αγωγή αποζημίωσης 1.000.000€- ιχθυολόγο που κατήγγειλε μεγάλη εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας

Στη «σκιά» των καταγγελιών από τον ιχθυολόγο Χρήστο Λοβέρδο-Στελακάτο  για τις πρακτικές κορυφαίου ομίλου  που δραστηριοποιείται στον τομέα της  ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, προστέθηκε και  η βαριά καταδίκη του από  το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας, η οποία  για τους συνηγόρους του γεννά πολλά ερωτήματα.

Ο ιχθυολόγος ο οποίος  εργάστηκε επί 13 χρόνια  για λογαριασμό της πλέον  κερδοφόρας στη χώρα μας εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας,  καταγγέλλει ότι βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» εξαιτίας της εναντίωσής του στο «έγκλημα» που συντελείται στις ελληνικές θάλασσες,  από τη  χρήση επιβλαβών για τη δημόσια  υγεία αλλά και το περιβάλλον  χημικών ουσιών,   όπως η φορμόλη. Η αντίθεσή του στις πρακτικές της εταιρείας η οποία σημειωτέον αποτελεί ισχυρό  όμιλο στην παγκόσμια ιχθυοκαλλιέργεια, τον οδήγησε, όπως ισχυρίζεται,  στην απόλυση και στη «δίνη» δικαστικών διώξεων και αστικών απαιτήσεων εκ μέρους της.

Καταδίκη σε 7 χρόνια!

Η καταδίκη του ιχθυολόγου, τον περασμένο Μάιο σε  κάθειρξη 7 ετών για εξύβριση και απειλή υπαλλήλου της εταιρείας, χωρίς δικαίωμα αναστολής εκτέλεσης της ποινής ή δυνατότητα εξαγοράς, αποτελεί,  σύμφωνα με τις δικηγόρους του Άννυ Παπαρρούσου και Χρύσα Πετσιμέρη,  «κραυγαλέα νομική υπέρβαση». Όπως τονίζουν, το δικαστήριο όχι μόνο εξάντλησε κάθε όριο αυστηρότητας αλλά επέβαλε  ποινές πάνω από τα προβλεπόμενα. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι ο ιχθυολόγος δικάστηκε ερήμην,  καθώς ποτέ δεν παρέλαβε την κλήτευσή του η οποία επιδόθηκε στην παλαιότερη διεύθυνσή του και όχι στη νέα, την οποία είχε δηλώσει στο στάδιο της προδικασίας.

Αγωγή 1 εκατομμυρίου

Οι συνήγοροι του ιχθυολόγου κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα έφεση κατά της  απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας την οποία θεωρούν  προδήλως εσφαλμένη και ζήτησαν τη χορήγηση αναστολής στην έφεσή του όπως και συνέβη.

Η εταιρεία ωστόσο ζητεί από τον ιχθυολόγο και αποζημίωση ύψους 1.000.055 ευρώ για ηθική βλάβη που υπέστη από τις καταγγελίες του για τις μεθόδους που φέρεται να χρησιμοποιεί στις ιχθυοκαλλιέργειες που εκμεταλλεύεται.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ